Curaçao Neptunus start oefencampagne met volle winst

Twins - Neptunus.jpg

In Oosterhout speelde Curaçao Neptunus op zaterdag 4 juli een 9-inning wedstrijd tegen Twins Oosterhout. Daar was er wat regen in de eerste paar innings, maar uiteindelijk was het prima om te spelen. Neptunus won het duel (dat zo'n 3½ uur in beslag nam) met 5-4.

Neptunus' Hoofd Coach Ronald Jaarsma zette vier pitchers in. Diegomar Markwell startte en gooide twee innings. Kaj Timmermans (drie), Kevin Kelly (twee) en Gianison Boekhoudt (twee) volgden.

Jeffrey Arends, Hoofd Coach van Twins, gebruikte eveneens vier pitchers. Starter Koen Postelmans gooide twee innings, waarna Thomas Roijers vier innings op de heuvel stond. Pastor Enrique Martínez Chavez gooide daarna de volgende twee innings en Raf Cocu sloot het duel af met het gooien van de negende.

Twins nam een snelle 3-0 voorsprong op Markwell. Neptunus kwam terug tot 3-2, Twins nam wat meer afstand (4-2), maar door te scoren in de zevende en achtste inning kwam Neptunus langszij (4-4). In de 1e9 kreeg Gianison Boekhoudt vier wijd, schoof op naar het derde honk na een honkslag van Greg Muller en scoorde op een wilde worp. Boekhoudt, die de designated hitter was, scoorde niet alleen het winnende punt, hij werd ook de winnende werper.

 

Op zondag 5 juli waren de weeromstandigheden wat beter.In Rotterdam speelde Curaçao Neptunus thuis tegen Twins Oosterhout en won met 12-2 in een 7-inning wedstrijd. 

Orlando Yntema startte voor Neptunus en gooide vier innings, waarna drie werpers er elk één voor hun rekening namen. Nadat Aaron de Groot de vijfde inning had gegooid, stond rookie Kevin Bakker in de zesde op de heuvel en Berry van Driel sloot af met het gooien van de zevende inning. Bakker is één van de werpers van Tridents, het tweede team van Neptunus.

Neptunus had een productieve eerste inning en scoorde toen viermaal op slechts één honkslag op twee werpers, die veel wijd gooiden en ook een paar keer een slagman raakten. Marvin Brown startte voor Twins, maar werd na 2/3 inning afgelost door rookie Finn Kops, die 1 2/3 inning gooide. Hierna stond Jan Evertse op de heuvel voor 2 2/3 inning. Raf Cocu, die het duel op zaterdag voor Twins afsloot, gooide de volgende 1 1/3 inning. Catcher Dave Janssen gooide vervolgens de zevende en laatste inning voor de Oosterhoutse ploeg.

 

 tekst: Grandslam foto's: Janneke Louisa - Van der
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief