L&D Amsterdam Pirates doorbreekt hegemonie van Neptunus

69697717_2387753744678126_8674296726175088640_n.jpg

Na de eerste drie wedstrijden gewonnen te hebben vertrouwde iedereen bij Neptunus erop dat de trofee van de nationale titel opnieuw aan de rijke prijzenkasten aan de Abraham van Stolkweg zou worden toegevoegd. Maar bij Amsterdam Pirates dacht men daar anders over. De Amsterdammers wisten er een zevende wedstrijd uit te halen en na drie eerdere zeges werd ook die vandaag in Rotterdam wedstrijd gewonnen: 0-6.

Neptunus opende de wedstrijd met een vertrouwde starter. Diegomar Markwell had ruim vier dagen rust gehad. Bij de opponent begon men met Jhan Rifaela. Deze linkshander was slechts tweemaal eerder dit seizoen gestart. Toch was hij het juist die de regerend landskampioen van scoren afhield.

Dit in tegenstelling tot het optreden van routinier Markwell. Hij liet veel mensen op de honken toe en zag zijn team in de eerste twee inning niet minder dan driemaal in de fout gaan. Amsterdam profiteerde optimaal. Na vier hits en de eerder genoemde fouten aan Rotterdamse zijde namen zij een comfortabele 0-4 voorsprong in het prille begin van de alles beslissende wedstrijd.

Alleen Gianison Boekhoudt was met twee hits de enige die enigszins kijk had op de pitches. Zijn teamgenoten voegden daar in de gehele wedstrijd drie stuks bij. En dat allemaal op momenten dat het geen gevaar opleverde. Dit was een schril contrast gelet op de tien van Pirates en bovendien speelden zij wel foutloos. Sharlon Schoop benadrukte nog eens het grote verschil vandaag door in de zevende inning via een homerun nog twee punten aan hun totaal toe te voegen.

Neptunus wist toen dat zij met lege handen zouden staan. De verdiende landstitel kwam dit jaar voor de vijfde maal in de historie in onze hoofdstad terecht. Bij de Rotterdammers blijft het totaal op 19 steken.tekst: Jan van der Sande
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief