Zondag grote finale Neptunus-Pirates, nu 3-3

holland-series-game-62.png

Het wordt zondag buitengewoon spannend in de laatste wedstrijd van de best-of-seven-serie tussen de Pirates en Neptunus, want de Amsterdammers zagen vandaag kans om de aanvankelijke royale wedstrijdenvoorsprong van de Drietanders (3-0) terug te brengen naar 3-3. Evenals de voorgaande vijf wedstrijden was het opnieuw het team dat een voorsprong had na afloop toch met lege handen stond. Pirates won met 4-3. De beslissing valt dus aan de Abraham van Stolkweg.

Neptunus startte voortvarend. Via hits van Stijn van der Meer en Jochem Koedijk kwam de 0-1 score in de tweede inning op het bord. Een beurt later was het een tweepunten homerun van Gianison Boekhoudt die de voorsprong vergrootte naar 0-3.

Misja Harcksen, goed gesteund door zijn veld, zag toch in de vierde inning dat de Amsterdammers iets terugdeden. Twee honkslagen bracht hun achterstand naar 1-3. In de zesde beurt moest Misja buigen voor een homerun van Rashid Gerard waardoor de voorsprong nog slechts één schamel punt was.

Coach Ronald Jaarsma dirigeerde in de achtste inning Kevin Kelly naar de heuvel. Hij schakelde de eerder succesvolle Rashid Gerard met drie slag als derde uit en daardoor ging Neptunus met die kleine marge de laatste slagbeurt in. Aanvallend konden de Rotterdammers niets aan hun totaal toevoegen. Het kwam dus op de gelijkmakende beurt van de thuisploeg aan.

Kelly begon met een vrije loop, vervolgens sloeg Delano Selassa een hit en ook Roelie Henrique kwam op het honk. Volle honken en niemand uit. Dit betekende een zo goed als onmogelijke taak om de Amsterdammers van scoren af te houden. Dit gebeurde dan ook tweemaal. Triest was het dat het winnende punt op een vrije loop gescoord werd. Voor de derde maal op rij stond Neptunus met lege handen.

De 3-0 voorsprong uit de Series was als sneeuw voor de zon verdwenen. De wedstrijd in Rotterdam begint een uur eerder (13.00 uur) omdat de NOS de finale komt filmen.tekst: Jan van der Sande
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief