Curaçao Neptunus haalt in extremis winst binnen

holland-series-game-24.png

Met een 2-0 voorsprong ging de ploeg van manager Ronald Jaarsma de derde Holland Series-wedstrijd in. In vele opzichten een sleutelwedstrijd die uiteindelijk de 7-6  winst voor Curaçao Neptunus opleverde en verdriet bij L&D Amsterdam.

In de eerste slagbeurten van beide teams kwam er geen score . De dreiging vanuit Amsterdam kwam een inning later. Twee honken bezet en nul nullen maakte een einde aan Neptunus-starter Brendan Schoemaker. Zijn vervanger Elton Koeiman kon niet voorkomen dat met drie honken bezet de 0-1 binnenkwam op een vier wijd. Daarmee bleef de schade beperkt in deze inning. De gelijkmakende slagbeurt leverde Curaçao Neptunus geen punten op.

In derde inning bouwde Amsterdam de voorsprong uit nadat Gilmer Lampe via een tweehonkslag van Denzel Richardson over de thuisplaat kwam. Richardson kwam zelf ook binnen op een honkslag van Kenny Berkenbosch. Daarna was de puntenmachine van Pirates op stoom, want ook Delano Selassa en Kenny Berkenbosch kwamen op het scorebord met de 0-4 en 0-5. De 0-6 kwam in de vijfde Amsterdamse slagbeurt: Niels van Weert kwam veilig alle honken. De gelijkmakende slagbeurt bracht Neptunus toch weer een stukje terug toen Benjamin met een driehonkslag zowel Shaldimar Daantji als Dudley Leonora over de thuisplaat bracht waardoor het 2-6 werd.

Gianison Boekhoudt

Begin de zevende inning kreeg Elton Koeiman een vervanger, namelijk Misja Harcksen. Die zonder kleerscheuren de slagbeurt afmaakte. Een homerun van Gianison Boekhoudt bracht behalve hemzelf en Dwayne Kemp de stand op 4-6 bracht. Dit gebeurde echter niet meer op Rob Cordemans, want die was inmiddels vervangen door Maickel Rietel die op zijn beurt weer werd opgevolgd door Tom Stuifbergen. Ondertussen hield Misja Harcksen een verdere opmars van L&D Amsterdam tegen. De dreiging vanuit Neptunus was er wel, maar niet met resultaat.

In de laatste slagbeurt kwam Berry van Driel op de heuvel voor Curaçao Neptunus. Nadat Kalian Sams nog op het eerste honk kwam, was het Kenny Berkenbosch die de derde nul werd. In de gelijkmakende slagbeurt werd het 5-6 door een over het derde honk gegooide bal waardoor ook Greg Muller door kon lopen naar het derde honk en pinchrunner Kaj Burema over de thuisplaat. Muller kwam daarna over de thuisplaat via een opofferingsslag waarmee de gelijkmaker een feit was.

Voor de eerste keer in deze Holland Series leverde dit een verlenging op. De pitcherscarrousel draaide op volle toeren want na twee Amsterdamse nullen kwam Kevin Kelly aan bod als pitcher die maar 1 bal nodig had om de aanval te stuiten. Curaçao Neptunus won in extremis toen Gianison Boekhoudt in de twaalfde inning via een tweehonkslag Stijn van der Meer de 7-6 aantekende en daarmee de eindstand bepaalde. Curaçao Neptunus is nu op 3-0 in wedstrijden in de Holland Series.

Dinsdag 27 augustus om 19.30 uur volgt de vierde wedstrijd in het Loek Loevendie Ballpark te Amsterdam.

 tekst: Michel Streur
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief