Goede start Neptunus in Holland Series

holland-series-game-13.png

Zeven Holland Series-wedstrijden in elf dagen vanwege het naderende EK en de eerste heeft Curaçao Neptunus in de knip met L&D Pirates als slachtoffer. Het gebeurde donderdagavond aan de Abraham van Stolkweg, omdat Neptunus in de reguliere competitie als eerste was geëindigd. 

Natuurlijk was Diegomar Markwell de startende werper bij de Rotterdammers, maar aan Amsterdamse zijde kwam niet het verwachte optreden van record International Rob Cordemans. Dat was linkshander Jim Ploeger.

Beide werpers begonnen goed aan de wedstrijd. In de derde slagbeurt kwam de thuisploeg door via drie hits. Greg Muller was de man die hiervan profiteerde. Op de honkslag van Stijn van der Meer bracht hij het eerste punt binnen. Het antwoord kwam snel. Ook de Amsterdammers sloegen drie hits en samen met de twee vrije lopen namen zij een 1-2 voorsprong. 

In de gelijkmakende inning kwam de thuisploeg sterk terug. De laatste tijd haperde de aanval van de mannen van coach Ronald Jaarsma regelmatig. Nu sloegen zij weer drie honkslagen en namen met 3-2 weer de voorsprong. Vooral de run die Dudley Leonora scoorde na een doorgeschoten bal was spectaculair. De toeschouwers kregen een aantrekkelijk duel voorgeschoteld.

Markwell begon een beurt later weer met een vrije loop en die had grote gevolgen, want Gilmer Lampe sloeg hierna de bal ver de Rotterdamse avond in waardoor zijn homerun de 3-4 stand op het bord bracht. 

Maar opnieuw kwam Neptunus direct weer terug. Dwayne Kemp (uitblinker met vier hits uit vijf beurten) begon met een double en profiteerde net als Dudley Leonora van zowel een doorgeschoten bal als een wilde worp waardoor opnieuw de wedstrijd kantelde. (5-4) 

Coach Brian Finnegan wisselde tweemaal van werper. Maar ook Mike Groen kon de Rotterdammers niet stoppen. Opnieuw drie honkslagen leverden nog een extra run op. Ook Neptunus dirigeerde nieuwe werpers naar de heuvel. Eerst Kevin Kelly en daarna Misja Harcksen hielden deur gesloten, zodat na ruim drie uur de 6-4 zege door de Rotterdammers gevierd kon worden. Totaal sloeg Neptunus 13 hits. Benjamin Dille sloeg twee van de zes punten binnen.

Zaterdag staat wedstrijd twee geprogrammeerd in de hoofdstad, waarna zondag aan de Abraham van Stolkweg de Series vervolgd worden. Dinsdagavond 27 augustus wordt vervolgens de vierde wedstrijd in Amsterdam gespeeld. Indien nodig gaat het programma verder op donderdagavond, zaterdag en zondag aanstaande.  

 tekst: Jan van der Sande
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief