“Soms als dingen niet gaan zoals je wilt, dan moet je wat forceren.”

Coach-Ronald-Jaarsma-over-competitieopzet-en-dopinggevallen-bij-Neptunus.jpg

Vanavond ( 22 augustus ) gaat om half acht de Holland Series 2019 van start in het Neptunus Familiestadion. Kort hiervoor sprak manager Ronald Jaarsma nog over de voorbereidingen en verwachtingen.

Over de voorbereidingen was Jaarsma erg duidelijk: “ We zijn natuurlijk bezig geweest om in shape te blijven. Dat hebben we gedaan door een aantal oefenwedstrijden te spelen en door te trainen, maar ook door plezier te hebben waardoor de jongens nu ook ontspannen zijn.” Hij is ook realistisch wat betreft het verloop van het seizoen : “Tot nu toe heeft Neptunus elk jaar een sterke slagploeg en dit jaar moet ik toegeven dat er aanvallend gezien te weinig is gepresteerd.” “ Ga er ook even niet vanuit dat het in de Holland Series weer helemaal is als vanouds zodat we echt op karakter en op pitching de 20ste titel moeten binnenhalen.” aldus de 42 -jarige hoofdcoach van Curaçao Neptunus: “ We zijn daarom ook op een aantal andere dingen gaan trainen zoals kracht slaan en stootslagen want ik ga er vanuit dat we dat toch wel nodig gaan hebben. Dat is trouwens al een belangrijk onderdeel van mijn spel geweest van de afgelopen twee jaar. Soms als dingen niet gaan zoals je wilt, dan moet je wat forceren. Daar zijn we de afgelopen twee en een halve week mee bezig geweest.”

Doorgaan

De verwachtingen voor de komende series zijn nog altijd onveranderd: “ Als we dit jaar geen prijs pakken dan zou het zonde zijn Ook als jongens niet in vorm dan moeten we toch gewoon doorgaan. Gezien de setting van maximaal zeven wedstrijden in elf dagen is het anders dan anders. Het gaat om de taktiek. Dus niet alleen de strijd tussen twee teams maar ook tussen twee managers. Je kan nu echt het verschil maken met het inzetten van de pitchers (zowel als starter en als reliever.)”

Vreemdeling

Wat dat betreft is Curaçao Neptunus zeker klaar voor de apotheose van het seizoen: “ Ik heb vertrouwen in de ploeg die we hebben hoogstens een verassing in de pitching rotatie. We hebben het hele jaar bovenaan gestaan en het gaat echt tegen mijn principes in om een vreemdeling toe te voegen die het hele jaar niets met je team te maken heeft gehad toe te voegen ten koste van een andere speler. Bij Kalian Sams ligt dat natuurlijk wel wat anders en als Amsterdam kampioen wordt zal elke speler -met basisplaats of niet- daar wel juichen.”Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief