Beste seizoen ooit voor Dames 1

67327505_2346754215643205_7208696349674438656_n.jpg

Het reguliere seizoen zit erop. En wat voor een seizoen! Zoals al eerder vermeld op onze facebookpagina was dit het beste softbalseizoen in de geschiedenis van onze mooie vereniging. Daar hebben we met zijn allen keihard voor gewerkt en daar zijn we trots op!

We hebben het seizoen afgesloten met een prachtige wedstrijd, waarin door beide teams hard geknokt werd in de brandende zon. Uiteindelijk trokken wij met 1-3 aan het langste eind in de uitwedstrijd met Euro Stars. Dit resulteert in een gedeelde tweede plaats voor ons en de Euro Stars. Quick Amersfoort moet donderdag nog een wedstrijd spelen om zich bij ons te voegen op de tweede plaats. Al met al een zeer spannende competitie!

De wedstrijd brandde in de derde inning los met drie gescoorde punten van onze kant. Judith, Kiley en Sophie wisten in die inning honkslagen te slaan en dan komen de punten vanzelf. De Capellenaren deden in de vierde inning nog wel wat terug. Een goede hit, een gestolen honk en een nieuwe mooie hit waren genoeg voor het enige punt op het scorebord voor hen.

Die twee hits in de vierde inning waren meteen ook de enige twee hits in de gehele wedstrijd voor de Stars. Wederom waren Tara (5IP, 6K, 1BB, 2H) en Kiley (2IP, 1K, 1BB, 0H) soeverein op de plaat. De Euro Stars hebben met 162 punten in 28 wedstrijden de meeste punten gemaakt in de gehele competitie, maar tegen deze twee dames waren ook zij niet opgewassen. Slechts twee hits in twee wedstrijden.

Degenen die bij de wedstrijd waren weten dat er nog een aparte alinea komt voor de laatste nul van de wedstrijd. Met twee nullen en de honken leeg moest de slagvrouw van de Euro Stars het honk bereiken om de wedstrijd gaande te houden. Ze kreeg de bal vol op de knuppel en iedereen op het complex dacht dat Euro Stars nog in de race was om de gelijkmaker of misschien zelfs het winnende punt te scoren.. Onze midvelder Judith dacht daar echter anders over. Ze 'trackte' de bal uitstekend en met een sprint over twintig meter kon ze in de buurt komen van waar de bal zou landen. Op volle snelheid strekte ze zich helemaal uit en wist de bal in haar handschoen te krijgen! Een botsing tegen het hek was niet te vermijden, maar de bal zat nog diep in haar 'pocket'. Een prachtige vangbal waarmee ze bij iedereen op het complex de handen op elkaar kreeg. Dat was een heel mooi moment en een prachtige afsluiting van dit seizoen.

Kiley en Sophie waren goed voor een RBI, Rosanne sloeg onze enige extra basehit (mooie double 'down the line') en Tanisha was de enige die twee hits wist te produceren. Het gehele team kwam tot zeven hits deze wedstrijd.

Nu gaan we genieten van de welverdiende zomerstop. Na de stop gaan we ons opmaken voor een vijftal mooie wedstrijden waarin plezier en nog meer ervaring opdoen centraal staan. Deze wedstrijden gaan we spelen zonder Esmée (avontuur in Amerika), Kiley (terugkeer naar Amerika) en Sophie (softbal even op een lager pitje).

We danken iedereen voor de support die we hebben gekregen tot nu toe dit seizoen. Zonder jullie zou het een stuk minder leuk zijn om mooie momenten te beleven. Dan zouden het maar verhalen zijn en nu zijn het gedeelde herinneringen. We gaan er nog veel meer maken in de toekomst!Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief