Kingdom Team bereikt finale

48328586141_786b77bbd0_z.jpg

Een zeer sterk spelend Oranje behaalde gisteravond een verassende 8-0 zege op Taiwan. De Aziaten waren het enige team dat drie van zijn vier wedstrijden uit de voorronde wist te winnen. De enige nederlaag (4-1) was op dinsdag tegen Nederland. Oranje bereikte hiermee de zondagfinale en daar zag het aan het begin van deze week niet naar uit.

In de eerste inning kwamen er vijf Oranjespelers aan slag. Beide linkshanders, Bryan Engelhardt en Gianison Boekhoudt, sloegen een honkslag en tussendoor kreeg Sharlon Schoop een vrije loop waardoor er al direct twee Nederlandse runs te noteren waren. Op starter Orlando Yntema begon Taiwan ook met twee hits en een vrije loop. Te gewaagd honklopen, een drieslag en een goede veldactie zorgden ervoor dat de Taiwanezen niet scoorden.

Dit kreeg Oranje een beurt later wel voor elkaar. Met reeds twee man uit volgde voor Dudley Leonora vier wijd en een klap van Stijn van der Meer bracht hem naar drie, waarna een wilde worp hem vrij toegang verschafte om het derde punt te scoren.

De aanval van Taiwan werd in toom gehouden. In de vierde beurt verdubbelden de mannen van Evert-Jan ’t Hoen hun voorsprong. Denzel Richardson begon de inning met een solo homerun, zijn tweede van het toernooi, waarna vervolgens een hit van Jason Halman gevolgd door twee vrije lopen via een hit in centerfield van Dwayne Kemp de stand naar 0-6 tilde.

De Aziaten lieten totaal vijf werpers opdraven. Drie slagbeurten lang hielden zij hun thuisplaat schoon, maar in de laatste innings liep de stand op naar 0-8. Ook Nederland wisselde zijn werpers. Na Yntema kwamen zowel Bolsenbroek, Timmermans en Kelly ieder voor een beurt naar de heuvel. Geen van hen kreeg nog een honkslag tegen.

Zodoende kon men de no-run vieren. Via dit resultaat staat Oranje zondag in de finale. Zaterdag wordt de tegenstander bekend. De middagwedstrijd gisteren ging tussen Curaçao en Japan. De Rijksgenoten waren kansloos en verloren met 13-1.tekst: Jan van der Sande / foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief