Catastrofe voor USA tegen Kingdom Team

48279058432_0aa5db4575_z.jpg

Om 7 uur donderdagavond begon onder dreigende donkere wolken, die niets goed voorspelden, de wedstrijd tussen de nummers drie en vier uit de voorronden: USA tegen Nederland. De grote vraag was natuurlijk hoe zouden de Amerikanen omgaan met de geweldige 20-2 nederlaag die zij een dag eerder moesten incasseren? Het werd opnieuw een catastrofe voor de Yanks: 3-13.

Lars Huijer was de Nederlandse startende werper. Na drie slagmensen moest hij al een eerste run incasseren. Daarna hielp een schitterend dubbelspel van zijn verdediging dat de achterstand niet groter werd. Josh Collmenter, de werper die eerder in de week onbespeelbaar was voor Oranje, begon nu ook goed. Ditmaal was het echter van korte duur. Al in de tweede inning waren er achter elkaar hits van Richardson, Lampe en Halman, waardoor Nederland een 1-2 voorsprong nam.

Daarna moest de wedstrijd 18 minuten gestaakt worden vanwege een hevige regenbui. Na dit oponthoud grepen de mannen van bondscoach Evert-Jan ’t Hoen het initiatief.  Niet minder dan dertien Oranje-spelers kwamen in het slagperk en dat leverde een ongekend aantal van acht runs op. Hoogtepunt was natuurlijk de grand-slam homerun van Denzel Richardson. De Amerikaanse coach verving daarop zijn starter door Bo Schultz. Hij was de man die afgelopen week tegen Oranje de wedstrijd in het slot gooide met zijn 90+ miles pitches. Nu werd hij meteen getrakteerd op drie cleane honkslagen. Het publiek ging er eens goed voor zitten, want tien runs na twaalf honkslagen gaf aan dat de tegenstander duidelijk de klap van de avond daarvoor nog niet te boven was.

Al snel was duidelijk dat deze wedstrijd maar zeven innings zou duren. Met 3-13 kwam daar dan ook het einde aan. Iedereen zette grote vraagtekens bij het vertoonde spel van Team USA de laatste twee wedstrijden. In veertien innings moesten zij 20 + 13 runs incasseren en beide wedstrijden kwam dat door 19 hits. Niemand is jaloers op de Amerikaanse coaches die hun team nu klaar moeten stomen voor de wedstrijd van zaterdag.

 

(foto: Dwayne Kemp in actie in de eerste wedstrijd tegen Team USA)tekst: Jan van der Sande / archieffoto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief