Kingdom Team blijft in race na 4-1 zege

48305835881_599f2934a9_z.jpg

Met een 4-1 zege op Taiwan heeft het Nederlands team zich hersteld van het aarzelende optreden n het openingsweekeinde van het World Port Tournament. Het was de tweede zege in de voorronde. Op vrijdag versloeg Nederland op de finishlijn Japan, zaterdag en zondag waren Team USA en Curaçao sterker.

De basis van de zege werd gelegd in de vijfde inning via een 3-0 voorsprong. Dat was onverwacht, want de startende Taiwanese werper had zich in de voorgaande vier innings oppermachtig getoond. Niet alleen had hij zeven Nederlandse slagmensen met drie slag aan de kant gezet, de eerste drie innings had hij zelfs perfect gegooid: negen Oranjemannen in het slagperk: negen nullen.

Dat hij te raken was had in de vierde inning Sharlon Schoop al laten zien met een tweehonkslag tegen het buitenveldhek. Maar in de vijfde inning kwamen de eerste drie slagmensen op het honk en over de thuisplaat. Denzel Richardson met een hit, Rodney Daal via vier wijd en Dudley Leonora met een stootslag. 

Die laatste klap smoorde in het gras naast de derde honk foutlijn. Die bal was zo perfect gestoten, dat de Taiwanese werper en achtervanger zelfs geen poging deden om Leonora uit te gooien op het eerste honk. Nadat zo de honken waren volgelopen waren het achtereenvolgens Stijn van der Meer en Dwayne Kemp - met ieder een honkslag - en Schoop met een verre opofferingsslag in het buitenveld die tekenden voor de punten.

Een inning later was het de met vier wijd op het honk gekomen Giannison Boekhoudt, die het vierde punt liet aantekenen.

De Nederlandse defensie onder leiding van Diego Markwell (1-2-3-0 in vijf 1/3 inning) hield stand tot in de zesde inning. Toen scoorde Taiwan het enige puntje. Daarna verschenen achtereenvolgens Sulbaran, Bolsenbroek, Kelly en Stuifbergen op de heuvel. Met die laatste werper werd het in de negende inning nog even spannend. Mede als gevolg van twee keer vier wijd liepen de honken vol. Maar Stuifbergen sloot de wedstrijd af met een drie slag.

Voor Nederland zit de voorronde erop. Het moet de resultaten van de wedstrijden van woensdag afwachten voor het vervolgprogramma. Dat zijn Taiwan tegen Japan in de middag en Team USA tegen Curaçao in de avond.tekst: Chris Mast / foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief