Baseball means friendship 

Ramstein foto nieuwsbericht 1 (Mobile).jpg

De Ramstein Rumble U12, een internationaal toernooi dat afgelopen weekeinde plaatsvond op de U.S. Airbase in Ramstein/Duitsland werd door spelers, coaches en ouders ervaren als een mini-vakantie in “the States”. De gezellige ongedwongen sfeer en de groeiende vriendschap tussen de gastheren, de KMC Ambassadors, en onze Pupillen stonden voorop.

Een ijzersterk toernooi speelde onze Pupillen honkbal 1 in Ramstein. In de pouleronde op zaterdag versloegen ze eerst Hoofddorp Pioniers met 9-3 en vervolgens UVV Utrecht met 11-0. Nederland was met 4 van de 8 deelnemende teams sterk vertegenwoordigd op dit toernooi. De laatste poulewedstrijd wonnen de Neptunianen van CYS, een samengesteld Amerikaans honkbalteam van U.S. militairen, gestationeerd in het Zuiden van Duitsland, met 9-1. In deze wedstrijd sloeg Neptuniaan D’mani de eerste homerun van het team. 

Dit kunstje herhaalde onze powerhitter nog twee keer die avond onder luid gejuich van zijn teamgenoten en meegereisde supporters en won hiermee de homerun-derby van het toernooi.

In de halve finale op zondagochtend streed Neptunus om een plek in de finale tegen het gastteam, de KMC Ambassadors. Een zinderende pot, waarin ze sterk terugkwamen van een achterstand in de tweede inning van 2-5. D’mani sloeg met zijn eerste homerun die dag een extra doosje donuts voor zijn team binnen (Dat was de beloning van de coaches voor de speler die de eerste bom zou slaan; overigens was dit natuurlijk niet het enige rondje donuts dat weekend. Overheerlijke Amerikaanse donuts horen bij wijze van traditie ondertussen bij dit toernooi.) D’mani was na zijn HR nog niet eens terug in de dug-out, sloeg teamgenoot Sander de bal met verve ver over het hek. Uiteindelijk een dik verdiende 7-5 winst, waarna menig supporter geen stem meer had.

De finale verloor Neptunus helaas van de London Archers met 2-9. En zo eindigde Neptunus als 2e op de Ramstein Rumble 2019.

Voordat de Rotterdammers weer richting Nederland vertrokken werd afscheid genomen van het gastteam door het uitwisselen van cadeaus, gepersonaliseerde team t-shirts.

Al met al een super georganiseerd, bijzonder toernooi met een opperbeste sfeer. Als je aan onze Amerikaanse vrienden vraagt “Waar is dat feestje?” zul je ongetwijfeld horen: “In Rotterdam is dat feestje!” Huts.

 

 

 tekst: Mirjam van Orden / foto's: Gerben van der M
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief