Curaçao Neptunus omzeilde een lastige klip

33794740838_c00c279c69_m.jpg

Donderdag was de eerste confrontatie in Amersfoort. Op de heuvel ging de strijd tussen routinier Diegomar Markwell tegenover rookie Colin van Laar. Laatstgenoemde, eveneens een linkshandige werper, traint samen met zijn even talentvolle tweelingbroer Brian dit seizoen al mee met de Oranje selectie.

Colin was in staat de Rotterdamse koploper lang van scoren af te houden. Hij werd gesteund doordat Bryan Engelhardt in de derde slagbeurt alweer zijn vierde homerun van dit prille seizoen sloeg. Omdat broer Rachid als loper op de honken stond profiteerde deze mee en leidde Quick met 2-0. In de zesde inning werd die voorsprong verhoogd naar 3-0. Neptunus kon daar tot aan dat moment niets tegenover stellen.

Coach Ronald Jaarsma had in de line-up een plaats ingeruimd voor de 16-jarige Tyriq Kemp. Dit grote talent werd daarmee na Dwayne en Urving de derde loot uit de Kemp familie die de Hoofdklasse haalde.

In de 7e slagbeurt moest Colin van Laar eindelijk zwichten en zag Neptunus viermaal scoren. Dit gebeurde door slechts één hit, maar zijn ploeggenoten lieten hem in de steek, zij gingen maar liefst viermaal in de fout waardoor de werper vervangen moest worden. Jan-Willem Geerts nam zijn plaats over maar moest een ontketende tegenstander ook twee runs toestaan. Op een derde werper werd uiteindelijk de 3-7 eindstand bereikt. Diegomar kwam met de schrik vrij, boekte zijn 5e zege, maar was veel dank verschuldigd aan Kevin Kelly die bij zijn negende optreden opnieuw heerste. Voor de vierde maal verdiende hij een save. Ditmaal met zes maal drie slag in drie innings.


Zaterdag 4 mei volgt de return in Rotterdam, waarna zondag weer naar Amersfoort moet worden afgereisd.Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief