Curaçao Neptunus op routine langs DSS

33857032088_571b6f518e_m.jpg

Vorige week zondag leed de ploeg van Ronald Jaarsma het eerste puntverlies van het seizoen, toen nipt met 1-0 verloren werd van L&D Amsterdam. Afgelopen speelronde was DSS de tegenstander in een drietal wedstrijden en deze werden stuk voor stuk in winst omgezet.

De start van de serie was met een avondwedstrijd in het eigen Familiestadion op donderdag 25 april. Startend werper Diegomar Markwell van Neptunus en Juan Carlos Sulbaran van DSS lieten de slagmensen aan beiden kanten weinig beweegruimte. Pas in de zevende Rotterdamse slagbeurt kwam daar verandering en hoe: Maar liefst vijf keer kwam er een neptuniaan over de thuisplaat. Sulbaran was toen al vervangen door reliever Tim Halderman. De gasten uit Haarlem hadden daar geen antwoord op en in de achtste inning kwam de 6-0 eindstand op het scorebord te staan middels een score van Dudley Leonora.

(De wedstrijdballen werden gesponsord door Baroba Grevelingen B.V.)

Vanwege Koningsdag werd er ditmaal op een vrijdag (26 april) gespeeld. Ditmaal was het Pim Mullier Sportpark het strijdtoneel in deze avondwedstrijd. De thuisploeg ging voortvarend van start op het werpen van Orlando Yntema en kwam al in de eerste inning op een 2-0 voorsprong. In de opvolgende slagbeurt van Neptunus werd wel wat teruggedaan want Julian Goins sloeg Quintin de Cuba over de thuisplaat voor het eerste Rotterdamse punt. De gasten uit Rotterdam kwamen in de vierde inning op gelijke hoogte middels een solo homerun van Shaldimar Daantji. Een slagbeurt later werden drie punten gescoord door de drietanders: Mick Vos kwam binnen op een honkslag van Stijn van der Meer en dezelfde Van der Meer kwam binnen nadat Gianison Boekhoudt een homerun had geslagen. Hierna stond het 2-5 tot aan de achtste slagbeurt van DSS: Mitchel Dautzenberg en Devano Pieter verkleinden de achterstand op het werpen van Elton Koeiman die Yntema had vervangen aan het begin van deze inning, maarde eindstand van 4-5 was hiermee al bepaald. 

Zondag 28 april stond de laatste wedstrijd van deze serie in het teken van het 600ste optreden in de Hoofdklasse van Shaldimar Daantji. Na de uitreiking van bloemen, taart en champagne door teammanager Paul van den Oever ging de thuisploeg voortvarend van start. In de tweede slagbeurt van Neptunus waren het Gianison Boekhoudt, Dudley Leonora en jubilaris Daantji die voor de 3-0 zorgden. Een antwoord hierop  kwam er niet want de opvolgende slagbeurten werd het door een scores van Dwayne Kemp en Benjamin Dille 4-0 en 5-0. Pitching bij DSS wisselde voortdurende en in de zesde slagbeurt voor de thuisploeg kon het dan ook gebeuren dat er net als in de eerste wedstrijd van deze serie maar liefs vijf Neptunianen over de thuisplaat kwamen. Een zeven inning wedstrijd kwam in zicht met deze stand van 10-0, maar kwam in  gevaar toen het erepunt van DSS in de zevende inning werd bewerkstelligd. Toch werd dit voorkomen omdat Dwayne Kemp in de gelijkmakende slagbeurt Stijn van der Meer binnensloeg voor de 11-1.

(De wedstrijdballen werden gesponsord door Thoonen Totaal installaties B.V)

De komende serie van drie wedstrijden start op donderdagavond 2 mei in Amersfoort tegen Quick. Deze wordt gevolgd door een thuiswedstrijd in het Neptunus Familiestadion op zaterdag 4 mei om 14:00 uur. De laatste wedstrijd volgt een dag later in Amersfoort om 14:00 uurfoto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief