Succesvolle start vernieuwd Tridents in Overgangsklasse

Jan Tomek.jpg

(foto: Jan Tomek in actie)

 

 

 

 

 

Een nagenoeg vernieuwd Tridents trad dit weekend aan tegen Kinheim dat zich - na een leegloop van spelers - gedwongen zag een stap terug te doen naar de overgangsklasse. De Haarlemse ploeg  zal er veel aan gelegen zijn zo snel mogelijk terug te keren naar de Hoofdklasse het waren echter onze Neptunus Tridents dat tweemaal aan het langste eind trok.

Zaterdag 15 April Tridents - Kinheim: 2-0

Ondanks de kou ging deze wedstrijd flitsend van start en domineerde beide werpers de eerste twee inningen. Het was Kinheim die in de derde inning, alle honken waren vol gelopen door een aantal walks door startend werper Stefan Iannelli, dicht bij het openen van de score was. Door een fraai dubbel spel op thuis van Misja Harcksen naar van Wout van Venrooy die direct doorgooide naar Johan Nijhuis op eerste honkwerd een vroege achterstand voorkomen.

Tridents wisten de gelijkmakende inning wel te scoren. Kaj Burema sloeg Wout van Venrooy met een harde line drive in het rechts veld binnen. Burema werd vervolgens op zijn beurt binnengeslagen door een double van Radigmir de Windt. Reliever Misja Harcksen domineerde tot en met de 7e inning waarna nieuwe aanwinst en Tjechisch international Jan Tomek de wedstrijd in de 8e en 9e inning indrukwekkend uitgooide met onder meer 4 K's. Ook de prestatie van de Kinheim werpers verdient lof, die buiten de derde inning, de slagploeg van Tridents volledig onder controle hadden.Zondag 16 April Kinheim - Tridents: 7-8

Kinheim had duidelijk de intentie om deze wedstrijd naar zich toe te trekken en ging agrressief van start aan de plaat.
De nodige errors aan Tridents zijde brachten startend werper Mike van den Berg onnodig in de problemen,waardoor in de derde inning al een achterstandvan 4-1 was ontstaan. Kinheim profiteerde optimaal door met een paar goede hits de vol gelopen honken leeg te vegen.

Sterke relief optredens van Laurens Salcedo en Henk van Heijningen hielden de Tridents echter in de wedstrijd. De inzet van de pitching staf werd beloond in de 8e inning toen voor het eerst in de wedstrijd - door een line drive van Geert Roukens - Tridents op voorsprong kwam: 6-8. In een spannende laatste inning gooide Jan Tomek wederom de deur op slot.

Op naar komend weekend waar we de Hawks uit Dordrecht treffen

Zaterdag 22-4: Hawks vs Tridents 14.00u / zondag 23-4: Tridents - Hawks 14.00utekst: Mike Spijkerman / foto's: Anja Lissenberg
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief