PERFECT GAME voor Misja Harcksen

46840812494_abf121f4ab_m.jpg

’s Middags om twee uur stond de derde wedstrijd tussen Neptunus en het Oosterhoutse Twins op het programma. Bij de Drietanders was het startend werper Misja Harcksen die de honneurs op de heuvel waarnam.

Afgelopen jaar kwam hij uit voor Twins na vele jaren voor Neptunus gespeeld te hebben. Hij kreeg daar meer kans om regelmatig zijn pitcherskwaliteiten te tonen. Na dat seizoen, met zelfs een uitverkiezing voor Oranje, kwam hij terug naar Rotterdam.

Verleden week had hij een slechte start tegen HCAW en werd snel vervangen. Ditmaal was hij onbespeelbaar en na twee uur zette hij een enorm record neer. Voor de derde !!! maal in de vaderlandse honkbalgeschiedenis gooide hij een perfect game. Gedurende negen innings had hij niet één tegenstander op de honken toegelaten. Achter hem stond een foutloos spelend veld dat hem op de juiste momenten hielp. Zelf schakelde hij 10 man op 3 slag uit.

Deze prestatie is zeer uniek, zoals gezegd tweemaal eerder gebeurde dit in de Hoofdklasse. In 1989 was Craig McGinnis de eerste namens Haarlem Nicols, vervolgens moesten we wachten tot 1997 toen Eelco Jansen dit huzarenstukje voor Kinheim evenaarde. Nu dus in 2019 is de 23-jarige Misja Harcksen die op deze manier in de recordboeken terecht komt.

Vandaag bleef de wedstrijd lang 0-0. Want ook werper Jan Everse van de tegenpartij begon goed. Hij incasseerde zijn eerste hit pas in de vierde slagbeurt. Het duurde daarna twee innings voordat Neptunus scoorde. Totaal sloegen zij tien hits op twee pitchers en scoorde viermaal. Dit betekent dat de ploeg van Ronald Jaarsma nog steeds een 100% score heeft na zes wedstrijden.

Vierentwintig uur eerder won Neptunus de vijfde ontmoeting in een uitwedstrijd. Ook hier bleef de stand 0-0. Twins nam een 1-0 voorsprong in de zevende inning, maar kon die voorsprong niet vasthouden. Meedogenloos sloeg Neptunus vervolgens toe. In de laatste twee beurten kwamen er acht hits van de Rotterdamse knuppels en kwamen er tien man over de thuisplaat. Eindstand 1-10.

 

 tekst:Jan van der Sande / archieffoto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief