Neptunus wint na stroeve start

46817191654_a24091dfc9_m.jpg

Curaçao Neptunus heeft ook zijn vierde wedstrijd in de nieuwe competitie gewonnen (8-4), maar de tegenstand van het door de oud Neptuniaan Jeffrey Arends gecoachte Oosterhoutse Twins aan de Abraham van Stolkweg was zwaarder dan verwacht en oogde aan het begin opvallend voortvarend en zelfs een fractie brutaal met niet minder dan vier hits en een vroegere 0-2 voorsprong. Diegomar Markwell kreeg in die eerste slagbeurt geen grip op de tegenstander.

Pas in de tweede inning kon de thuisclub iets terug doen. Het halveerde de achterstand geholpen door een grote fout van een Twinse infielder. Diegomar hervond zijn vorm en ritme. Nu was het de jonge pitcher Thomas Roijer die van alle kanten de honkslagen om zijn oren kreeg. Vorige week had hij zijn debuut gemaakt op het hoogste niveau. Hij kreeg slechts één hit tegen en schakelde toen zes man uit op 3 slag. Neptunus toonde geen mededogen en scoorde vijf maal op evenzo vele honkslagen waardoor het  op een gemakkelijke overwinning leek af te stevenen.

Maar in de zesde beurt kwamen de Oosterhouters met twee runs weer terug. Voordat zij echter enige hoop mochten koesteren scoorde ook de thuisclub tweemaal. De stand die toen op het bord kwam (8-4) werd uiteindelijk ook de eindstand. Tot driemaal toe, 2x Boekhout en 1x De Cuba, gaven verre klappen nog de illusie dat de voorsprong zou worden uitgebreid maar de ballen verdwenen vlak voor het hek in de handschoen van de outfielder.

Berry van Driel was in de laatste inning het slot op de deur. Zaterdag volgt de return in Brabant (15.00 uur) en vervolgens eindigt het drieluik in Rotterdam om 14.00 uur. 

 

afbeelding: Pitcher Diegomar Markwelltekst: Jan van der Sande / foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief