Benjamin Dille speelt 500e wedstrijd voor Neptunus in de hoofdklasse.

dille_site.jpg

Eind 2001 vertelde Steve Janssen, toen coach van Tridents, dat hij een jonge landgenoot mee wilde brengen. Hij noemde hem een talent dat bij Brasschaat vanwege zijn leeftijd, 15 jaar, niet in de Hoofdmacht opgesteld werd.Steve vond hem daar veel te goed voor en maakte zich hard voor om hem voortaan mee te brengen en ook in de Rookie competitie te laten spelen.

En zo kwam Benjamin Dille (13 september 1986), want daar hebben we het over, in ons land terecht. Binnen drie jaar werd hij een vaste kracht bij Tridents. Hij speelde alle wedstrijden als betrouwbare tweede honkman en liet zich aan slag goed gelden. In 2004 kreeg hij een aantal wedstrijden de kans in de Hoofdmacht.

Omdat Neptunus gedurende die periode een samenwerking met Sparta/Feyenoord had werd besloten hem een jaar later bij de ploeg op Zuid te stallen. Samen met Jeffrey Arends speelde hij daar het gehele seizoen in de Hoofdklasse en die twee tieners vormden een belangrijk deel van de ploeg. Een jaar later haalde Neptunus beide spelers weer terug.

Vanaf dat moment was Benjamin een vaste kracht voor het eerste team van de drietanders.

Vorig jaar (17 mei 2018) was het de 500ste Hoofdklassewedstrijd van Benjamin Dille inclusief de 36 wedstrijden die hij voor Sparta/Feijenoord speelde. Vanavond (11 april 2019) speelt hij zijn 500ste hoofdklasse wedstrijd in het shirt van Neptunus.Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief