Curaçao Neptunus eerste 100% weekendscore

46625420415_051466241e_m.jpg

Curaçao Neptunus heeft het eerste competitieweekend met een 100% score kunnen afsluiten. Slachtoffer was HCAW, dat bij de ouverture op donderdagavond al met 10-0 klop kreeg. Zaterdag volgde de tweede overwinning en derde op zondag moest zwaar bevochten worden.

In de eerste slagbeurt bij de uitwedstrijd zaterdag begonnen de Rotterdammers voortvarend: vier hits zorgden voor een 0-6 start. HCAW kwam twee maal met 1 run terug, zodat bij het begin van de 3e inning de stand 2-6 op het bord stond. Hierin kwam pas in de achtste beurt verandering. Neptunus scoorde eenmaal terwijl de thuisploeg hun totaal verdubbelde naar 4. Kevin Kelly nam het werpen van Berry van Driel over en sloot de deur waardoor de tweede zege een feit was.

De wedstrijd van zondag was totaal anders. Neptunus nam direct een 1-0 voorsprong. Startend werper Misja Harcksen kreeg echter geen grip op de Bussumse aanval. Een verre klap met volle honken zorgden zodoende voor de 1-3 stand.

Het Neptunus-antwoord kwam snel en via twee runs stond de gelijke stand op het bord. Echter de vreugde was van korte duur. Ondanks een pitcherswissel - Elton Koeiman voor Misja Harcksen -scoorden de mannen van coach Flanegin opnieuw driemaal.

De regerend lands- en Europees kampioen moest zodoende opnieuw in de achtervolging Het duurde tot de zesde slagbeurt dat hits van Stijn van der Meer en Benjamin Dille voor de gelijkmaker 6-6 zorgden. Twee innings later kon ook een voorsprong genomen worden. Typerend voor de wedstrijd kwam dat zevende punt door middel van een wilde worp, met Jochem Koedijk als loper op drie, tot stand. Kevin Kelly kreeg weer de taak om deze voorsprong vast te houden. Hij klaarde de klus met hulp van zijn verdediging en dit leverde Neptunus de derde zege op.

Vanaf aanstaande donderdag staat het volgende drieluik op het programma: te beginnen thuis tegen Twins, zaterdag uit in Oosterhout en dan zondag opnieuw aan de Abraham van Stolkweg.

 

afbeelding: pitcher Kevin Kelytekst: Jan van der Sande / foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief