Stijn van der Meer weer terug in Nederland

B-Nep-JPG-klein-_JF20099-Edit.jpg

Na zes wedstrijden in het nieuwe seizoen is voor Stijn van der Meer al een einde gekomen aan zijn profavontuur. Het contract van de 23-jarige Nederlandse profhonkballer, die vorig jaar werd gedraft, is deze week ontbonden door zijn profclub Houston Astros. Gisteren vloog hij terug naar Nederland. Eerder deze maand had Van der Meer voor Buies Creek Astros zijn debuut gemaakt in de Class A Advanced Carolina League.

Hij speelde twee wedstrijden voor AZL Astros (.667), voordat hij zich al kon melden bij het sterkere Rookie League-team Greeneville Astros.Ook voor die club maakte Van der Meer indruk. In negentien wedstrijden kwam de Nederlandse binnenvelder tot 22 hits (.301) en scoorde hij twaalf punten. Na afloop van de World Baseball Classic kreeg Van der Meer te horen dat hij opnieuw op een promotie kon rekenen. Donderdag 6 april maakte Van der Meer voor Buies Creek Astros zijn Class A-debuut.Op zondag kreeg Van der Meer echter onverwachts te horen Houston Astros het contract met hem had ontbonden.

“Ze vertelden mij dat er een jongen van Low A promotie had gemaakt naar mijn team en dat er daardoor geen plek meer voor mij was”, licht Van der Meer het besluit van zijn club toe. Het was de enige reden die hij van zijn werkgever te horen kreeg. Toch beseft Van der Meer dat dit een onderdeel is van het leven van een profhonkballer. “Het blijft een business”, stelt Van der Meer nuchter.

 www.honkbalsite.nl / archieffoto: Rob Jelsma
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief