Tweemaal winst in oefenserie Curaçao Neptunus tegen de Rouen Huskies

47465302951_92af645885_m.jpg

De Rouen Huskies en Curaçao Neptunus speelden afgelopen weekend een serie van drie oefenwedstrijden in Rouen (Frankrijk) De wedstrijden vormen een reeks tussen twee kampioenen. Vorig jaar veroverde Curaçao Neptunus hun zesde kampioenstitel op rij, terwijl Rouen voor de vierde opeenvolgende keer en 14e 'overall' werd gekroond tot kampioen van Frankrijk. De ploegen stond ook vorig jaar tegenover elkaar tijdens het toernooi om de European Champions Cup, dat toen werd georganiseerd in Rotterdam en Capelle a/d IJssel. Tijdens dat evenement verraste Rouen met een overtuigende 8-1 winst tegen de Nederlandse vice-kampioen L&D Amsterdam Pirates en plaatste zich voor de Finaleronde.

De formatie van manager Ronald Jaarsma vertrok vrijdagochtend al vroeg vanuit Rotterdam. De ploeg begon rond 8 uur aan de reis naar de historische Franse stad Rouen, waar men in de voormiddag arriveerde. Op vrijdagavond, had Neptunus Manager Ronald Jaarsma Brendan Schoemaker aangewezen als zijn startende pitcher. De rechtshander gooide vier innings. Hij werd op de heuvel opgevolgd door veteraan Elton Koeiman, die één inning gooide. Kevin Kelly sloot daarna  de wedstrijd af Gianison Boekhoudt homerde voor Neptunus in het duel en dat zorgde ervoor dat er een ruime 12-2 overwinning geboekt.

Curaçao Neptunus won op zaterdag 23 maart ook hun tweede. Dit keer werd het 8-4. Eerder op de dag verzorgden de spelers en coaches van beide teams een clinic voor jeugdspelers.

De Rouen Huskies opende de score in de eerste inning op starter Diegomar Markwell. De achterstand was zeer kort, want Neptunus, dat de thuisploeg was, kwam langszij in de eigen eerste slagbeurt. Neptunus stond tegenover de 29-jarige Venezolaan Yoimer Camacho, die zich eerder deze maand bij Rouen voegde. In de tweede inning vormden een aantal fouten in de Franse verdediging de inleiding voor een 5-run rally die Neptunus op voorsprong zette. Vanaf dat moment draaide de Rotterdamse ploeg het duel in eigen voordeel om en hield de voorsprong vast. Diegomar Markwell gooide de eerste vier innings voor Neptunus. In de vijfde werd hij opgevolgd door Orlando Yntema, die de 7-inning wedstrijd afsloot.

Veldscheidsrechter Edwin Louisa beoordeelt terwijl Julian Goins namens Neptunus op het honk komt.

Paul van den Oever is de eerste honkcoach

Curaçao Neptunus sloot het drieluik tegen de Franse kampioen Rouen Huskies op zondag (24 maart) af met een 8-7 nederlaag.

Het duel begon om 11 uur ‘s ochtend. De formatie uit de havenstad keek vanaf het begin tegen een achterstand aan, maar wist in de tweede inning langszij te komen. Met een 7-4 achterstand na zes innings bracht Neptunus de stand wederom in balans in hun zevende inning, maar verloren kort daarna. In Stade St. Exupéry op het Terrain Pierre-Rolland stonden de Rotterdammers in het begin tegenover linkshander Esteban Prioul. Die werd met een punt gesteund in de eerste inning op Neptunus-starter Misja Harcksen.  In de eerste helft van de tweede inning wist Neptunus langszij te komen op Prioul, maar de Franse tegenstander scoorde vervolgens driemaal in de derde slagbeurt op Harcksen om de leiding te hernemen. Met twee uit werd Harcksen afgelost door Ber van Driel, die nog een extra punt moest toestaan in de derde inning. Met de stand op 5-1 verkleinde de formatie van Ronald Jaarsma de achterstand tot 5-4 in de eerste helft van de vijfde inning toen Gianison Boekhoudt een 3-run homerun sloeg.  In de tweede helft van de vijfde inning werd Boekhoudt de nieuwe werper voor Neptunus. Hij gooide een puntloze vijfde inning, maar kreeg daarna twee punten tegen in de zesde die Rouen's voorsprong daarmee opvoerde naar 7-4. In de eerste helft van de zevende inning kwam Neptunus voor de tweede keer op gelijke hoogte. Met de honken vol was het Dudley Leonora die een 3-run double sloeg, waarmee de stand op 7-7 kwam. In de gelijkmakende Franse slagbeurt kwam Kevin Kelly op de heuvel voor Neptunus. Kelly kreeg een homerun tegen van Maxime Lefevre, wat in een reguliere wedstrijd een walk-off homerun zou zijn geweest. Echter, in dit geval was afgesproken de inning helemaal uit te spelen.

In de middag begon Neptunus aan de terugreis naar huis waar de ploeg rond 8 uur in de avond in Rotterdam arriveerde.

 

 

Pitcher Giansison Boekhoudt

Voor meer foto's ga naar:

https://www.flickr.com/photos/76616877@N03/with/33588848018/

 tekst: Grand Slam foto's: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief