Neptunus wint in Israël de AYELET international games.

eilat.png

Neptunus wint in Israël de AYELET international games.

Op vrijdag 8 maart 2019 speelden de softballdames van Neptunus in de finale tegen ‘The International Mix’ uit het VK. Met het tweede en derde honk bezet in de laatste, gelijkmakende inning én 2 uit sloeg rookie Lisa Hoeverts een ground-rule double waarmee de stand op 11-10 kwam en Neptunus ongeslagen kampioen werd.

Het toernooi begon op woensdag 6 maart met een 17-2 overwinning op Misgav Twisters. Verdedigend hielden Lisa Hoeverts en Kirsten Fischer als pitchers de verrassend sterke slagploeg van de tegenstander onder controle. En aanvallend werden de verdedigende fouten van de ploeg uit het noorden van Israël genadeloos afgestraft.

Op donderdag 7 maart stonden de twee overige poulewedstrijden op het programma. Allereerst werden de knuppels gekruist met het Tsjechische Checie Praha. Met een 0-6 achterstand werd er in de tweede inning orde op zaken gesteld en kwam Neptunus terug tot 6-6. In de daaropvolgende inningen werd er een voorsprong opgebouwd naar 9-6, waarna de Tsjechen in de laatste inning nog eenmaal iets terug deden en de eindstand op 9-7 kwam.
Aansluitend werd de laatste poulewedstrijd gespeeld tegen “The International Mix”. In de tweede inning kwam Neptunus op een 4-0 voorsprong. Die werd door de Britten in de derde inning verkleind naar 4-3, waarna Sophie de Vos het werpen overnam van Annelieke Swinkels en de aanval van de Britse ploeg verder het zwijgen oplegde voor de rest van de wedstrijd. Met een “insurance run” van Kirsten Fischer op een honkslag van Lorijn Buise in de zesde inning werd de eindstand bereikt van 5-3.

Op vrijdag 8 maart waren de finalewedstrijden. Neptunus speelde hun halve finale tegen de nummer 2 uit de andere poule, de Ayelet Angels. Lisa Hoeverts en Sophie de Vos gooiden samen een no-hitter en aanvallend waren er 9 hits te noteren waaronder out-of-the-park homeruns van Lisa Hoeverts en Eva Versloot. Met een 0-13 overwinning plaatsten de Neptunianen zich voor de finale waarin dus “The International Mix” opnieuw de tegenstander was.

Met het ontvangen van de gouden medailles, die uitgereikt werden door bestuursleden van de ESF, eindigde zo het toernooi wat als start diende voor het oefenseizoen in de buitenlucht.Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief