Curaçao Neptunus sportploeg van het jaar 2018 in Rotterdam

110219_neptunus_sportploeg.jpg

Na drie jaar is Curaçao Neptunus weer de beste sportploeg van Rotterdam. De honkballers werden vanavond uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar tijdens de uitreiking van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond. De gala-avond vond plaats tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy.

In totaal acht keer eerder werd de Rotterdamse honkbalploeg van Neptunus bekroond tijdens de sportverkiezing van de stad. Eerder werden de honkballers ook als beste sportploeg gekroond in 1981, 1991, 1994, 2000, 2001, 2003 en 2009 en 2015.

In de verkiezing voor de Sportploeg van het Jaar kregen de honkballers van Neptunus de voorkeur boven de volleybaldames van Sliedrecht Sport, in 2018 goed voor de landstitel, de beker en de Super Cup en de zeilers van het Rotterdam Offshore Sailing Team, die brons wonnen op het WK zeezeilen voor IRC/ORC-schepen en goud op het Open NK in de klasse IRC1.

Darryl Collins

Behalve Curaçao Neptunus was ook Darryl Collins genomineerd voor een onderscheiding. De zeventienjarige speler van Curaçao Neptunus, die afgelopen zomer een profcontract had getekend bij Kansas City Royals, was genomineerd voor de titel Sporttalent van het Jaar. Die onderscheiding ging vanavond echter naar de twintigjarige veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado, dit jaar goed voor een Europese titel en een tweede plaats op het wereldkampioenschap voor beloften. De derde genomineerde was de negentienjarige korfbalster Brett Zuijdwegt.tekst: Honkbalsite foto: Rotterdam Topsport
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief