Curaçao Neptunus sluit oefencampagne met driemaal winst

33899630545_74c331e325_m.jpg

Curaçao Neptunus won op een koude donderdagavond (6 april) met 8-1 van De Glaskoning Twins in de openingswedstrijd van een oefenreeks van drie wedstrijden. De ploegen ontmoetten elkaar zaterdag opnieuw in Oosterhout en sloten het oefenseizoen zondag af in Rotterdam.

De wedstrijd van donderdag was de eerste (en enige) oefenwedstrijd die 's avonds werd gespeeld.  Na afloop zei Neptunus Hoofd Coach Ronald Jaarsma: ,,Het was een leuke wedstrijd met een aantal goede verdedigende plays.'' Diegomar Markwell startte voor de landskampioen en keek aanvankelijk in de eerste inning tegen een 1-0 achterstand aan. De linkshandige ace van thuisploeg herstelde, gooide zes prima innings en kreeg zijn derde oefenzege op zijn naam.

Curaçao Neptunus won zaterdag 8 april met 12-7 van De Glaskoning Twins in de tweede van drie wedstrijden tussen de twee teams.  Aanvankelijk keek Neptunus, net als donderdagavond, tegen een vroege (en korte) achterstand aan van 1-0 na drie Oosterhoutse slagbeurten. De Rotterdamse ploeg scoorde daarna viermaal op starter Brendan Schoemaker en nam even later wat meer afstand door twee punten toe te voegen.

De serie werd op zondag 9 april afgesloten met de derde neptuniaanse oefenzege. Dit keer werd het 12-2 met startend werper Elton Koeiman als starten werper voor Curaçao Neptunus.

De komende week worden op dinsdag en donderdagavond  twee intersquad wedstrijden gespeeld tegen de Tridents. Vanaf 20 begint ook voor het team van hoofdcoach Ronald Jaarsma de competitie. De eerste tegenstander van de reguliere competitie is dan L&D Amsterdam Pirates op Sportpark Ookmeer.tekst: www.grandslam.nl + Neptunus / foto: Robert
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief