Seizoen 2019 gaat van start voor Dames1.

CupTribune.jpg

Seizoen 2019 gaat van start voor Dames1.

 

Komend weekend (18-19-20 januari) begint de oefencampagne voor het eerste damesteam. Ze zullen dan weer de knuppels kruisen met 15 andere teams tijdens The Cup. Het indoorsoftball toernooi dat jaarlijks gehouden wordt in de Margriethal van Schiedam.

Alvorens de competitie begint op zaterdag 13 april (uitwedstrijden tegen Centrals) geven de dames ook nog acte de présence tijdens de Ayelet International Games in Israël (6 tm 9 maart), de Haarlem Series (30 en 31 maart) en het Jan de Wit toernooi (6 en 7 april).

 Maar eerst dus The Cup. Het toernooi waar Neptunus vorig jaar haar debuut maakte en met veel plezier op terug kijkt. “Het was de start van een compleet nieuw team en we verrasten vriend en vijand door hele goede wedstrijden te spelen,” aldus Sybe Stuij, die ook vorig jaar als coach van het team begon. “We hopen dit jaar ook weer voor wat verrassingen te kunnen zorgen en ik denk dat dat mogelijk is!”

 Waar het team een jaar geleden nog maar 10 speelsters had, is het nu een volwaardige groep met 15 speelsters. “En dan komt Katie Sutherland-Finch ons   ook weer versterken vanaf mei. Maar tot die tijd hebben we inderdaad een groep   van 15. We hebben ons versterkt in de transferperiode. Mandy Duk heeft ons na   5 jaar verlaten en gaat bij de Storks spelen. Daartegenover staat de komst van   een aantal speelsters die ons vorig seizoen al op leenbasis aanvulden, zoals   Kirsten Fischer, Eva Versloot (beide Gophers) en Esmee Toet (Birds), maar ook   een drietal die van andere verenigingen komen zoals Lorijn Buise (Saints), Lisa   Hoeverts (Schiedam) en Tanisha van Krevel (EuroStars).”

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdagavond begint het toernooi en zullen de dames het meteen na de   openingsceremonie opnemen tegen de Amerikanen van Destroyers United.   Aangezien de openingsceremonie om 20:00u begint, zal de eerste bal van de   wedstrijd om ongeveer 20:40u gegooid worden in hal-1.

 Op zaterdagmiddag wordt dan om 12:00u de poule hervat met een wedstrijd   tegen de Terrasvogels, de verliezend finalist van de Holland Series afgelopen   seizoen. En om 14:00u is de laatste poulewedstrijd tegen The Mix (een mix van   speelsters uit Groot-Brittanië). Direct na die wedstrijd wordt bekend gemaakt   wanneer Neptunus haar kruiswedstrijd speelt tegen een team uit een andere   poule. Dat zal ergens tussen 15:10u en 18:00u zijn op de zaterdag.


 

 

 

 

 

 


Op zondagochtend begint dan de knockout-fase, welke moet leiden tot een finale om 14:30u. “Aangezien de Margriethal in Schiedam niet ver van ons vandaan is, hopen we weer op net zoveel support als vorig jaar. Het is een schitterend toernooi met veel actie en van een heel hoog niveau. Wij zullen via onze FaceBook-pagina iedereen op de hoogte houden van ons schema, maar het is ook hartstikke leuk om naar de andere wedstrijden te kijken.”

Voor meer informatie: thecup.nl

 

Foto credits: Olaf Tompot Photography
  Rsir 13jan2019

 Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief