Wijziging opzet hoofdklasse in 2019

_Z9I1202 (Mobile).jpg

Het nieuwe seizoen in de honkbal hoofdklasse gaat op donderdag 4 april van start. De opzet van de competitie is voor het aankomende seizoen op een belangrijk onderdeel gewijzigd. Zo spelen onder meer de beste vier teams via een best-of-five om een plaats in de Holland Series.

Titelverdediger Curaçao Neptunus opent het nieuwe seizoen op donderdag 4 april in Rotterdam met de eerste wedstrijd uit de serie tegen HCAW. L&D Amsterdam begint op eigen veld aan de drieluik tegen Silicon Storks, terwijl DSS en Quick Amersfoort in eigen huis respectievelijk Hoofddorp Pioniers en De Glaskoning Twins ontvangen.

In totaal speelt elk team 42 wedstrijden in de reguliere competitie. De laatste wedstrijd uit de reguliere competitie staat nu op het programma voor 28 juli. Aansluitend wordt de competitie opgesplitst in een Top-4 en Bottom-4.

In de Top-4 speelt de nummer één uit de reguliere competitie vanaf 1 augustus een best-of-five tegen de nummer vier uit de reguliere competitie. De winnaar plaatst zich voor de Holland Series. Gelijktijdig speelt ook de nummer twee tegen de nummer drie in een best-of-five om een finaleplaats. De nummers één en twee krijgen in deze serie het thuisvoordeel.

Evenals voorgaande jaren gaan de Holland Series om een best-of-seven. De Holland Series gaan van start op donderdag 22 augustus. De maximaal zeven wedstrijden uit de Holland Series worden gespeeld in elf dagen tijd. Een eventuele zevende en laatste wedstrijd wordt gespeeld op zondag 1 september.

De competitie wordt op een aantal momenten stilgelegd. Op zaterdag 29 en zondag 30 juni worden in verband met de wedstrijden uit de Major League in Londen geen wedstrijden gespeeld. Ook in de weken van 8 tot en met 21 juli en van maandag 5 tot en met 11 augustus worden geen wedstrijden gespeeld. Op die manier zijn spelers beschikbaar voor deelname aan het World Port Tournament in Rotterdam en het U23 Europees kampioenschap in Praag.tekst: honkbalsite archieffoto: Rob Jelsma
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief