Het grote Ome Loek toernooi : de jaarlijkse opwarming van Pupillen in kerstsferen

nep pup.jpg

 

Afgelopen weekend heeft de 5de editie van het traditionele Ome Loek Pupillen honkbal indoor toernooi plaatsgevonden bij de Pirates in Amsterdam. Een gezellig internationaal jeugdhonkbaltoernooi  van niveau met volksliederen, speakers, bondsscheidsrechters, veel individuele sportieve prijzen, gehouden op de in kerstsferen gehulde Pirates locatie. Bonus dit jaar was het spiksplinternieuwe kunstgrasveld in de hal.

Dit jaar participeerden twee teams van de Pirates, Thamen Uithoorn, Brasschaat Braves (België), Tempeliers (Frankrijk) en uiteraard Neptunus. Het Neptunus team bestond uit een groep jonge spelers die de ambitie hebben om volgend seizoen in het team Pupillen 1 te gaan spelen. Voor coach Brendan is dit toernooi dan ook een uitgelezen kans om jongens  te zien spelen, maar vooral ook te zien samenwerken. En dat deden de jongens, en hoe!

Op zaterdag een spannende eerste pot tegen Amerstam Pirates Pupillen 3, waarbij na een gelijkstand tot aan het eind van de 3de inning van 7-7, Neptunus de tegenpartij in de vierde inning van de baan veegde met als resultaat een eindstand van 7-14 voor Neptunus.

De Brasschaat Braves hadden geen kans op de zaterdagmiddag. De wedstrijd werd beslist met een eindstand van 0-12 voor Neptunus.

Met deze twee gewonnen wedstrijden kon Neptunus zich opmaken voor de finale, die op zondagmiddag zou worden gespeeld tegen de winnaar van de andere poule, Thamen.  Een déjà vu voor Brendan en de andere coaches, want dezelfde finale wedstrijd werd op het toernooi in 2017 gespeeld. Brendan wist dan ook dat ze aan deze tegenstander een goede kluif zouden hebben, een jong, maar sterk team. Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door onze jongens en ja hoor, dat deden ze dit jaar weer met een eindscore van 0-6!

In alledrie de wedstrijden werden spectaculaire homeruns geslagen; twee door Mauricio, één door Salvador en één door D’mani. Laatstgenoemde heeft zijn waarde voor het team bewezen door op verschillende posities, als slagman, pitcher en infielder uit te blinken, zodat hij door de organisatie werd uitgeroepen tot team-MVP van Neptunus. De prijs voor beste pitcher werd welverdiend in de wacht gesleept door Tony voor twee solide optredens met geen enkele hit tegen.

 

Al met al, een zeer gezellig, sportief toernooi en een mooie opwarming voor het seizoen 2019. De spelers en coaches hebben er zin in.

 

 

 tekst en foto's Mirjam van Orden
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief