Neptunus sluit vol oefenweekend af met winst en verlies

_JF19083 (Small).jpg

zaterdag 1 april

Curaçao Neptunus won zaterdag (1 april) met 4-2 van Hoofddorp Pioniers in een aantrekkelijk duel. Diegomar Markwell startte voor Neptunus en gooide zes sterke innings, waarin hij Pioniers puntloos hield. Hij werd gesteund met vier punten die werden gescoord in de vierde en zesde inning. Pioniers-starter Nick Keur hield Neptunus in eerste instantie puntloos in de drie innings die hij gooide. In de vierde inning nam Glenn Wassink het over, maar moest twee onverdiende punten toestaan. Neptunus had de honken vol met twee uit, waarna tweemaal werd gescoord toen een klap van Shaldimar Daantji eindigde in een fout. Neptunus voegde twee runs toe in de zesde inning op nieuwe pitcher Chris Pfau. De Rotterdamse ploeg kreeg toen wederom de honken vol en dit keer was het Urving Kemp die met een honkslag voor twee punten zorgde en de stand opvoerde naar 4-0.Urving Kemp, die de derde honkman was, tekende ook voor een verdedigende fraaie actie met de verwerking van een hard geslagen bal tussen het derde honk en kort. Neptunus-linksvelder Jochem Koedijk maakte een schitterende diving catch op een line drive in links-midveld. In de de tweede helft van de zevende innig nam pitcher Berry van Driel de  pitching over. Hij moest twee punten toestaan, die beide werden gescoord op een tweehonkslag van Mark Smit. Misja Harcksen sloot de wedstrijd af voor Neptunus en stelde de voorsprong veilig met het gooien van twee puntloze innings.

,,Dit was een hele leuke wedstrijd, prima gespeeld door beide teams'', stelde Neptunus Hoofd Coach Ronald Jaarsma na afloop tegenover Grand Slam. ,,Ik heb een aantal fantastische verdedigende acties gezien, ja, het was een prima wedstrijd''.

zondag 2 april

Op zondag speelden Neptunus en Pioniers wederom tegen elkaar in Rotterdam vanaf 14:30 uur. Voor Neptunus was dat de tweede wedstrijd van een double-header, want het speelde eerder die dag tegen L&D Amsterdam Pirates. In de eerste wedstrijd tegen Pirates was de stand 2-2 na zeven slagbeurten voor beide teams. Echter, Pirates Hoofd Coach Charles Urbanus wilde één van zijn werpers ook nog een inning laten gooien, vooral omdat dit de enige wedstrijd was die zijn ploeg dit weekeinde speelde. Omdat Neptunus op zaterdag al een wedstrijd had gespeeld en nog een ander duel voor de boeg had later op de dag had Hoofd Coach Ronald Jaarsma een tekort aan werpers. Zodoende speelde Pirates alleen nog een extra verdedigende inning en het was in deze achtste inning dat Neptunus een punt scoorde en met 3-2 won.

Later op de dag kwam Neptunus net tekort tegen Pioniers en verloor met 6-1.

 

 

 tekst: grand-slam.nl (Marco Stoovelaar) / archieff
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief