Weinig veranderingen samenstelling Curaçao Neptunus voor seizoen 2019

Julian Goins (Mobile).jpg

Het team van regerend Europees- en landskampioen Curaçao Neptunus blijft zo goed als ongewijzigd: Het vertrek van Darryl Collins naar de organisatie van de Kansas City Royals was al eerder nieuws in menig sportkatern. Daarnaast zijn er een drietal spelers vertrokken te weten pitcher Jiorgeny Casimiri en outfielder Ruendrick Piternella naar HCAW en pitcher Taylor Clemensia naar Quick Amersfoort.

Hier tegenover staat de terugkeer van pitcher Kevin Kelly die na een seizoen bij het Italiaanse ASD Rimini alweer inzetbaar was tijdens de afgelopen Holland Series. Daarnaast keert ook pitcher Misja Harcksen terug, die na een uitstekend seizoen bij de Twins uit Oosterhout,  nu weer in “pinstripes” is te bewonderen.

De enig echte nieuweling in de selectie van hoofdcoach Ronald Jaarsma is catcher Julian Goins die overkomt van HCAW uit Bussum. Waarom? “Om te beginnen heb ik een paar keer goede gesprekken gehad met Ronald Jaarsma en daar een heel goed gevoel aan overgehouden. Ik krijg nu de kans om bij Neptunus te spelen en daarmee ook Europa Cup natuurlijk en die kans wil ik pakken.” aldus Goins “Verder zie ik bij Neptunus doorgroei mogelijkheden en verwacht ik hier veel te kunnen leren van zowel de coaching als van mijn medespelers.”

Ronald Jaarsma over de selectie voor komend seizoen: "Net zoals vorig seizoen hebben wij nu ook weer een kleine selectie.Ik ben blij dat Misja Harcksen weer terug is. Hij heeft genoeg innings gemaakt bij Twins en wij kunnen hier verder werken aan zijn ontwikkeling." Over de komst van Julian Goins: "Julian is een mooie aanwinst gezien zijn positie als catcher en daarmee geeft mij dat meer mogelijk heden om andere spelers op andere posities te gebruiken." "Ik denk dat een aantal splers afgelopen jhaar een moeilijk jaar hadden en dart beloofd alleen maar progressie." aldus Jaarsma.

(foto: Julian Goins namens HCAW in actie tegen Neptunus)archieffoto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief