UPDATE: Dwayne Kemp, Diegomar Markwell en Ronald Jaarsma vallen in de prijzen

logo_knbsb.png

De KNBSB Awards worden in 2018 niet uitgereikt op een Gala. Het bondsbureau heeft besloten om dit jaar de award winnaars op een andere manier in het zonnetje te zetten. Wij hebben de winnaars dit jaar thuis verrast met presentator onzer eigen Norbert van Oosterhout in de rol van Gaston. Dat leverde hele mooie verraste gezichten op bij de spelers en speelsters die in de prijzen vielen.

 

Beste slagman 2018: Dwayne Kemp

In de race om de titel van Beste Slagman van de Hoofdklasse had de winnaar lang concurrentie van twee andere spelers die boven de .400 sloegen. Tijmen Takke zakte echter net onder die magische grens vlak voordat hij vertrok naar Amerika om daar op college niveau te gaan spelen. Roelie Henrique, dankzij zijn ijzersterke seizoen genomineerd voor de MVP Award, bleef ook lang in het kielzog van de winnaar. Er was echter maar een speler die dit seizoen in de Hoofdklasse met een slaggemiddelde boven de .400 eindigde en dat was de winnaar van deze award: Dwayne Kemp.

Norbert van Oosterhout overviel hem thuis bij zijn ouders Adonis en Susan, die uiteraard op de hoogte waren van de verrassing en ervoor zorgden dat wij Dwayne vlak voor zijn vertrek naar Australië – waar hij in de ABL zal uitkomen voor de Sydney Blue Sox – konden spreken:

link naar uitreiking Beste Slagman 2018

 

Most Valuable Player 2018: wederom Dwayne Kemp

Vier spelers werden door de Score Commissie genomineerd voor de MVP Award in de Hoofdklasse: Shurman Marlin van De Glaskoning Twins, Kenny Berkenbosch van L&D Amsterdam, Roelie Henrique van HCAW en Dwayne Kemp van Curaçao Neptunus. Dit zijn de criteria zoals door de commissie vastgesteld:

“Om gekozen te worden tot MEEST WAARDEVOLLE SPELER zal eerst van elk team dat de play-offs gehaald heeft één speler ‘genomineerd’ worden die in aanmerking komt voor de prijs. Vervolgens worden de seizoenresultaten van deze spelers met elkaar vergeleken (rangschikking in de verschillende aanvallende en defensieve categorieën). Tevens worden de statistieken vergeleken met de teamresultaten en de belangrijkheid van de desbetreffende speler voor de eigen ploeg (o.a. eindrangschikking ploeg).”

Van de genomineerden steekt er een speler duidelijk bovenuit. Dwayne Kemp werd al beste slagman vanwege zijn slaggemiddelde van .407 en hij voerde ook de Hoofdklasse aan in slugging percentage, hits en RBIs. Hij werd daarom uitgeroepen tot Most Valuable Player en dat betekent dat Norbert voor de tweede keer aan kon aanbellen bij Dwayne.

link uitreiking MVP 2018

 

Beste Pitcher 2018: Diegomar Markwell

Om in aanmerking te komen voor de Award voor de Beste Pitcher in de Hoofdklasse in 2018 moesten werpers minimaal 33.2 innings gegooid hebben dit seizoen. De scorecommissie heeft op basis van dit minimum drie werpers genomineerd voor deze award: Robin Schel van L&D Amsterdam, Lars Huijer van Hoofddorp Pioniers en Diegomar Markwell van Curaçao Neptunus.

De commissie maakt de uiteindelijke beslissing op basis van ERA en W-L record van de genomineerden en waar Lars Huijer van de genomineerden verreweg de meeste strikeouts gooide, had Diegomar Markwell het laagste ERA en het beste W-L record. Daarom wint Markwell voor de tweede keer (eerder al in 2006) en ging Norbert van Oosterhout bij hem thuis langs om hem te verrassen met zijn award:

link naar uitreiking Beste Pitcher 2018

 

Coach van het jaar 2018: Ronald Jaarsma


Curaçao Neptunus won voor het tweede jaar op rij de Holland Series én de Europa Cup. Zij maakten het op het einde nog even spannend tegen L&D Amsterdam in de Holland Series, maar mede dankzij de inzet van de Coach of the Year van de Hoofdklasse in 2018 wisten zij een 2-0 achterstand om te turnen in een 4-2 winst in de Holland Series.

Ronald Jaarsma is daarom voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot Coach of the Year. Norbert van Oosterhout ging bij hem thuis langs en vroeg hem of hij ons even kon laten zien hoe goed hij kon drummen, want naast Coach of the Year is Jaarsma geen onverdienstelijke drummer. Uiteraard verraste hij “Jari” daarna met zijn award:

Link naar uitreiking Coach van het jaar 2018

 

 www.honkbalsite.com
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief