vacature wedstrijdsecretariaat

NepNeon2.JPG

Beste leden,

Aangezien Mariët het te druk heeft gekregen met haar werkzaamheden heeft ze besloten dat dit haar laatste jaar was als wedstrijdsecretaris. Ik ben dus naarstig op zoek naar vervanging voor haar. Vergis je niet in de hoeveelheid werk.

 

 

 

 

Stuur, als je belangstelling hebt, een berichtje naar wedstrsectopsport@neptunussport.com

Vriendelijke groet,

Wim Bogaard

 

Wat houdt het wedstrijdsecretariaat in?

Uitgaand van de teams een speelschema opstellen waarbij de teams zo logisch mogelijk over de velden worden verdeeld en waarbij rekening wordt gehouden met uit en thuis. Daarbij wordt geprobeerd te zorgen dat teams andere (meestal lagere) teams kunnen adopteren om te scheidsen.

Met dit schema stelt de KNBSB de competitie samen. De uitkomst is meestal niet helemaal conform het geleverde speelschema. Deze competitie vertalen wij naar het bekende programma in Excel. Dat maakt het voor de gebruikers (coaches etc.) eenvoudig, door gebruik te maken van filters, een overzicht te maken per team.

Dan volgt het gepuzzel om alle conflicten uit het speelschema te krijgen, daarbij moet uiteraard rekening gehouden worden met de tegenstander. Er volgt daarover dus mailwisseling en wijzigingsverzoeken in Sportlink.

Tijdens het seizoen komen mutaties voort uit: verzoeken van coaches, afgelastingen, verzoeken van de tegenstander, niet opkomen, verzoek van de toernooicommissie, zomervakanties die niet gelijk vallen, deelname aan toernooien door teams of delen van teams. Dat geeft ongeveer hetzelfde gepuzzel als hierboven beschreven wat betekent dat je dagelijks de mailboxen checkt.

Na de zomerstop volgt voor een aantal poules een herindeling met als gevolg, je raad het al, bovengenoemd puzzelwerk. Ook komen dan de uitnodigingen voor toernooien binnen wat de nodige communicatie vereist richting potentiele teams en de uitnodigende vereniging.

Tegen het eind van het seizoen maken we een schema voor het begin van het volgende seizoen om de oefenwedstrijden te kunnen plannen. De afgelopen jaren hebben we een ruilbeurs georganiseerd. De verenigingen van de clusters “Rotterdam” en “Den Haag” worden uitgenodigd op de ruilbeurs (een avond) langs te komen.

Tijdsplanning : rond de herfstvakantie De deelnemers proberen op deze ruilbeurs hun oefenprogramma zoveel mogelijk te vullen met de kennis die dan aanwezig is.

Werkdruk

Wat werkdruk betreft betekent dit dat (vrijwel) dagelijks de mailboxen en Sportlink gecontroleerd moeten worden. Het werk dat daaruit voortvloeit varieert van een paar minuten tot een paar uur. Op momenten van levering door de KNBSB, bij het voorbereiden van het nieuwe seizoen en het plannen van scheidsrechters vergt het uren.

 

 tekst: Wim Bogaard
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief