Curaçao Neptunus trekt stand in Holland Series gelijk

Quintin de Cuba.JPG

De wedstrijd van gisteravond tussen Neptunus en L&D Amsterdam was in veel aspecten het tegenovergestelde van die van afgelopen donderdag. Het begon al met de startend werpers:  Rob Cordemans was verre van dominant en Diegomar Markwell was veel effectiever dan vorige week. Sleutel tot de overwinning van Neptunus was de bullpen van L&D Amsterdam die de Rotterdamse opmars niet kon stuiten en daarmee mede de einduitslag van 13-4 bepaalde.

Nadat Curaçao Neptunus een 1-0 voorsprong nam, kwam L&D Amsterdam terug in de eerste helft van de tweede inning met drie gescoorde punten. Met een daarop volgende inhaalslag: een gescoord punt op een tweehonkslag van Quentin de Cuba. Rob Cordemans zorgde ervoor dat Neptunus niet scoorde in de derde inning, maar moest even later toch  twee punten toestaan.

Dit was het teken voor coach Hannah om Cordemans te vervangen voor Robin Schel. Nadat Schel Neptunus weerhield van scoren in de volgende twee innings, ging het uiteindelijk toch mis in de zevende. Een vrije loop, een tweehonkslag en een opofferingstootslag zorgden opnieuw voor een Rotterdams punt, waarop door de Pirates-captain opnieuw werd ingegrepen door Schel te vervangen door Maickel Rietel. Dat mocht niet baten want ook Rietel kon de aanval van Neptunus niet stoppen: Er werd in die zevende slagbeurt voor de havenstedelingen nogmaals gescoord.

Even leek L&D Amsterdam nog dichterbij te komen in de achtste inning toen het een punt scoorde, maar daarna werd het scoreverloop echt dramatisch voor de gasten uit Amsterdam. Het team gebruikte vier werpers, maar geen van hen kon Neptunus van scoren weerhouden. Uiteindelijk scoorde de thuisclub  team nog zeven punten, resulterend in een enigszins geflatteerde uitslag zoals dat afgelopen donderdag ook al het geval was voor Pirates in Amsterdam.

Met dit resultaat is de stand in de Holland Series weer in evenwicht (2-2). Morgen staan beiden teams om 14 uur weer tegenover elkaar in wedstrijd 5. Plaats van handelen is wederom het Neptunus Familiestadion.

 foto: Jan Kruijdenberg
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief