Curaçao Neptunus terug in titelrace

42790051_2230024357230045_7487010393663995904_n.jpg

Na twee nederlagen in Amsterdam moest Neptunus zondag in het eigen Familiestadion alle registers open gooien om in de titelrace te blijven.
Good-old Elton Koeiman kreeg de taak om vanaf de heuvel zijn team te sturen. Aanvallend begonnen de Drietanders met drie hits in de eerste inning. Er werd slechts eenmaal gescoord omdat een dubbelspel de tweede run voorkwam. Een beurt later stond snel de gelijkmaker op het bord. Een verre tweehonkslag van Rachid Gerard stelde Kenny Berkenbosch in staat om te scoren.

Elton hield met steun van zijn ploeg de Amsterdammers van verder scoren af. De mannen van Ronald Jaarsma hadden in de vierde inning weer een zeer productieve opleving. Totaal kwamen er toen vier honkslagen van de knuppels. Vooral de hit in het linksveld van Greg Muller was belangrijk. Hij zorgde ervoor dat er twee man konden scoren. Ook de honkslag daarna van Shaldimar Daantji was effectief. Dudley Leonora liep hierop het vierde punt binnen.

In de achtste inning, na precies 100 pitches, werd Elton Koeiman op de heuvel afgelost door Loek van Mil. De closer liet Pirates kansloos zodat de winstpunten in Rotterdam bleven.

Na drie wedstrijden in deze best of zeven series is de stand nu 1-2 in Amsterdams voordeel. Aanstaande donderdag, 4 oktober en zaterdag 6 oktober worden de volgende twee ontmoetingen allebei aan de Abraham van Stolkweg gespeeld.tekst: Jan van der Sande
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief