Quintin De Cuba stelt zege tegen Twins veilig

Quintin-de-Cuba-2.jpg

Maandagavond kwam Twins uit Oosterhout weer naar Rotterdam omdat de afgelaste wedstrijd van zaterdag moest worden ingehaald.

Na twee grote nederlagen, 11-1 en 10-0, leek er voor de Drietanders in de derde (eerder afgelaste) wedstrijd tegen Twins uit Oosterhout geen vuiltje aan de lucht. Maar de tegenstander ging voortvarend van start. In de eerste inning kwamen alle negen spelers aan slag. Elton Koeiman kreeg met zijn pitches geen grip op de wedstrijd. Uiteindelijk ging de negende man uit en stond er een 0-3 stand op het bord.

Niet eerder hadden de mannen van Ronald Jaarsma zo snel een dergelijke achterstand. Maar in de 3e, 4e en 6e slagbeurt wisten zij alle keren eenmaal te scoren waardoor de stand gelijk gemaakt werd.

Een stand die ook na de reguliere negen innings nog op het bord stond. Dit betekende verlengen. Twins scoorde niet en wisselde van werper. Misja Harcksen, ex-Neptunus, had 5 1/3 inning stand gehouden. Hij gooide 66 ballen en werd vervangen door Thijs Steenwijk. Deze moest lijdzaam toezien dat Neptunus twee mensen op de honken kreeg. Vervolgens werd zijn 12e worp meedogenloos over het rechter outfield hek geslagen door Quintin de Cuba. (6-3) Dit betekende na ruim drie uur spelen de derde zege en bleef Neptunus koploper.

Aanstaande donderdag komt HCAW uit Bussum op bezoek. Aanvang 19.30 uur.tekst: Jan van der Sande foto: Rob Jelsma
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief