Team Kingdom of The Netherlands heeft finale binnen handbereik na daverende winst op Cuba

Diegomar Markwell

Met twee daverende homeruns van Wladimir Balentien en één van zowel Yurendell de Caster als Kalian Sams is de slagploeg van het Nederlands Koninkrijksteam vandaag over Cuba heen gewalst. Al na vier innings was het verschil opgelopen tot twaalf punten. Uiteindelijk zegevierde Oranje met 1-14, waarmee plaatsing voor de halve finales nu binnen handbereik is.

Balentien, Yurendell de Caster en Kalian Sams werden de smaakmakers van de wedstrijd. Na zijn driepunten-homerun in de eerste inning sloeg Balentien in zijn volgende slagbeurt de eerste pitch van de derde inning andermaal over de hekken. De Caster deed hem dat vier slagmensen later, met inmiddels Shawn Zarraga op de honken, na. Het slotstuk was voor linksvelder Kalian Sams. Sloeg hij vier jaar geleden in de beslissende wedstrijd tegen Cuba op de World Baseball Classic met een opofferingsslag nog het winnende punt binnen, vandaag sloeg de honkballer uit Den Haag in de zevende en laatste inning de bal zelfs over de omheining in het diepste deel van het midveld. Zijn solohomerun bepaalde de eindstand op 1-14.

Verdedigend was Oranje opnieuw onaantastbaar. Terwijl de veldspelers foutloos speelden, sloeg Cuba op het pitchen van Curacao Neptunus werper Diegomar Markwell pas in de vierde inning de eerste vangbal in het buitenveld. Het bleef de enige vangbal tot in de zesde inning. Alleen na tweehonkslagen op rij in de vijfde inning van Willian Saavedra en Victor Mesa slaagde Cuba er dit duel in om te scoren. Markwell had uiteindelijk slechts 68 pitches nodig om zich door de eerste zes innings heen te werken. Daarin kreeg hij nog drie andere verspreide hits tegen. In de zevende inning maakte Shairon Martis het karwei af.

Namens Curacao Neptunus kwam ook Dwayne Kemp nog als pinch hitter in actie en nam daarna de de derde honkpositie over van Xander Bogaerts. Onze prof Stijn van der Meer deed dat zelfde maar dan als vervanger van Andrfelton Simmons als korte stop 

Plaatsing voor de halve finales is zeker als later op de dag Japan ongeslagen blijft tegen Israël. Die wedstrijd start om 11.00 uur (Nederlandse tijd). Mocht Japan onder meer met een verschil van vijf punten of meer binnen de reguliere speeltijd verliezen, dan plaatst het Koninkrijksteam zich ook direct voor de halve finales. Bij een verlies met een kleiner verschil, wacht Oranje morgen een beslissingswedstrijd tegen Israël. Door de formidabele prestatie van Diegomar Markwell en zijn veldspelers zijn de pitchers dan in ieder geval volledig uitgerust.

           1 2 3 4 5 6 7   R  H E
NEDERLAND  3 1 3 5 1 0 1  14 13 0
CUBA       0 0 0 0 1 0 0   1  5 2

Pitchers Nederlands Koninkrijk
Diegomar Markwell (5): 1-0-4-0
Shairon Martis (1): 0-0-1-0

Pitchers Cuba
Lázaro Blanco (1 2/3+3 man): 0-1-5-0
Vladimir García (1 2/3+1 man): 1-1-3-0
Yosvani Torres (1/3+2 man): 0-1-1-1
Jonder Martínez (1/3): 0-0-1-1
Leandro Martínez (3): 2-0-3-0tekst: honkbalsite / foto: Phrake Photography
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief