Curaçao Neptunus boekt tweede overwinning in serie tegen Twins

Bejamin-Dille.jpg

Na de 10-0 winst zaterdagmiddag in Rotterdam, was dit keer de De Slotbosse Toren in Oosterhout plaats van handelen voor het team van hoofdcoach Ronald Jaarsma. Ook dit keer was de winst voor de havenstedelingen, maar zo eenvoudig als een dag daarvoor ging het niet. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 3-6 gewonnen van De Glaskoning Twins.


Startend werper vandaag was Orlando Yntema die vanwege de eerder verregende wedstrijd een dag opgeschoven was in de gebruikelijke rotatie. Zijn tegenhanger bij de Twins, Misja Harcksen, was vorig jaar nog actief in de hoofdmacht van Curaçao Neptunus en had bovendien eerder dit seizoen al een keer de winst op zijn oud ploeggenoten op zijn naam mogen schrijven.

Dit keer gebeurde dat dus niet. In plaats daarvan opende Neptunus in haar tweede slagbeurt de score via een homerun van Quintin de Cuba, die met zijn gang over de honken ook Shaldimar Daantji meenam naar de 0-2 voorsprong. Twins volgde het voorbeeld, maar aussie Sam Kennelly deed dat solo en bracht daarmee de 1-2 op het scorebord.

Het antwoord van de Rotterdammers volgde al in de volgende inning want toen kwam Stijn van der Meer over de thuisplaat na een honkslag van Benjamin Dille. De velderskeuze daarna van Dudley Leonora zorgde voor het vierde punt voor Neptunus. Nummer vijf kwam in de vierde slagbeurt toen Quintin de Cuba voor de tweede keer deze wedstrijd over de thuisplaat kwam. In de vijfde slagbeurt voor de thuisploeg was het wederom Sam Kennelly die met zijn tweede hekklap van de middag de stand naar 2-5 terugbracht.

In de zesde inning verving Berry van Driel Orlando Yntema als werper. Van Driel kreeg middels een honkslag, wilde worp en een rbi een punt tegen: Deze was volledig gerealiseerd door twee oud Neptunianen te weten Shurman Marlin en Ruar Verkerk. Die laatste kwam over de thuisplaat voor de 3-5.

Pas in de achtste slagbeurt van de Rotterdamse formatie kwam de eindstand op het bord: Darryl Collins scoorde toen de 3-6. Loek van Mil gooide daarna de spreekwoordelijke deur in het slot zodat dit ook de eindstand werd.

Komende dinsdag (31 juli) speelt Curaçao Neptunus de inhaal(uit)wedstrijd tegen de Glaskoning Twins in het eigen Neptunus Familiestadion. Aanvangstijd is 19.30 uur.archieffoto: Rob Jelsma
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief