HCAW wint eerste Robert Eenhoorn Classic

Neptunus.jpg

Onder auspiciën van Rotterdam Sporticonen werd op zondag 1 juli de eerste Robert Eenhoorn Classic gehouden. Dat betekende dat om 9.00 uur ’s morgens de vlaggenparade begon op het honkbalveld van Neptunus, waar ruim tweehonderd deelnemende kinderen zich hadden verzameld om verspreid over de hele dag elkaar vervolgens te bestrijden op 10 geprepareerde kleine veldjes. Het waren 8 Rookies teams en 16 Majors team. Dit mondde twee uur ’s middags uit in een finale tussen HCAW en het Belgische WBA Foxes. De Nederlanders wonnen met klein verschil, maar bezien in het licht van de gelukkige gezichten gedurende de Classic-uren, was er van verliezers geen sprake.

De 50-jarige Robert Eenhoorn, die op dit moment algemeen directeur is bij de voetbal eredivisieclub AZ, is oud honkballer van Neptunus en verder van onder meer New York Yankees, Anaheim Angels en New York Mets. Hij bracht zijn volledige jeugdjaren door aan de Abraham van Stolkweg in Rotterdam, waar hij ook tot en met B in de hoogste elftallen voetbalde.

In 1983 kreeg hij al de zogeheten Ron Fraser Award als de meest veelbelovende jeugdhonkbalspeler van Nederland. Sindsdien won hij vele individuele prijzen. Zo werd hij in 1999 gekroond tot Homerun King van de hoofdklasse.

Bij de Spelen van Sydney (2000) speelde Eenhoorn zijn 69ste en laatste interland voor Oranje. Daarna werd hij coach van Neptunus en vervolgens technisch directeur van de Nederlandse honkbalbond. De Robert Eenhoorn Classic behoort tot het illustere rijtje van evenementen van Rotterdam Sporticonen, zoals de cups van Wim van Hanegem, Fatima Moreiro de Melo, Deborah Gravenstijn, Dirk Kuijt, Ramon Sluiter, Johan Boskamp, Stefan de Vrij, Joost Luiten, Kevin Strootman en Nelli Cooman, alsmede de memorials van Bep van Klaveren, Coen Moulijn,tekst: Jan van der Sande
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief