Dames blijven overwinningen sprokkelen

_DSC0455 (Mobile).JPG
(foto: Maret Stuij was goed voor 4 RBI's)
 
 
UVV was te gast afgelopen zaterdag en kon met nul punten huiswaarts keren. Door twee grote, positieve uitslagen blijven de dames deel uit maken van de enorme middenmoot in de Silver League. Op een achtste plaats staan ze tien punten achter koploper Twins en slechts zes punten achter de derde plaats, welke recht geeft op het spelen van promotiewedstrijden aan het einde van het seizoen. Hierdoor kunnen er in de laatste 2 doubleheaders voor de zomerstop nog enorme sprongen gemaakt worden. Aanstaande zaterdag zal er daarvoor afgereisd worden naar de Bilt om het op te nemen tegen de Centrals.
 
Maar eerst nog terugblikken op de wedstrijden tegen UVV, waarvan de eerste niet zo makkelijk verliep als de uitslag doet vermoeden. In de eerste inning kwam Katie Sutherland-Finch door een infieldhit nog op het honk, maar sneuvelde vervolgens in het dubbelspel op een geslagen bal van Anouk van den Heuvel naar de korte stop.
In de vier opvolgende inningen kwam er geen slagvrouw meer op het honk en voltrok de wedstrijd zich in sneltreinvaart. Dit omdat het verdedigend bij Neptunus wel goed liep onder aanvoering van pitcher Sophie de Vos. Alleen in de vierde inning moest zij een punt toestaan, toen Maret Stuij met het derde honk bezet en twee uit een geslagen bal niet onder controle kreeg.
Deze minimale achterstand werd echter weggepoetst in de zesde inning, toen pinchhitter Kirsten Fischer met een verrassingsstootslag het eerste honk bereikte. Maret maakte haar eerdere fout meer dan goed door Kirsten met een klap in het midveld over de thuisplaat te brengen en zelf op het derde honk te komen.
Met deze gelijke stand sloeg de paniek toe bij dames uit Utrecht, want Rosanne van der Elst kon ook op het derde honk komen, nadat de pitcher haar geslagen bal langs het eerste honk gooide. Met een vier wijd voor Judith Buschman en een opzettelijk vier wijd voor Katie liepen de honken vol en kon Anouk met een honkslag Rosanne binnen slaan.
Daar was de inning nog niet mee afgelopen, want na nog een fout aan de defensieve kant, was Eva Versloot pas de eerste uit van de inning toen haar verre bal in het linksveld werd gevangen, waardoor ook Katie een punt kon scoren. Uiteindelijk zorgde Kirsten Fischer met haar tweede honkslag in deze inning ervoor dat er in totaal zeven punten konden worden bijgeschreven.
UVV had nog maar één slagbeurt om hier iets aan te doen, maar kwamen niet verder dan het maken van twee punten.
Eindstand 7-3
 
Sophie de Vos: 7 inn ( 1-2-4-3 )
 
Kirsten Fischer: 2 uit 2 (1.000, 1 RBI, 1 R)
Katie Sutherland-Finch: 1 uit 2 (0.500)
Maret Stuij: 1 uit 3 (0.333, 1 RBI, 1 R)
Anouk van den Heuvel: 1 uit 3 (0.333, 1 RBI)
 
De tweede wedstrijd begon voortvarend omdat Katie (honkslag) en Anouk (hit by pitch) beide konden scoren in de eerste inning. Door slordig veldspel konden de gasten in de tweede en derde inning beide keren ook een punt scoren, waardoor de stand na drie volledige inningen gelijk was.
De vierde slagbeurt van Neptunus begon met Sophie aan slag, die met vier wijd op het honk kwam. Maret volgde haar op in het slagperk en sloeg een linedrive in het rechtsveld wat een punt en een driehonkslag opleverde.
Kirsten legde vervolgens weer een stootslag neer, waarop Maret op het derde honk bleef en Kirsten zelf veilig het eerste honk bereikte. Judith legde ook een stootslag neer, waardoor Maret kon scoren, Kirsten het tweede honk bereikte en zijzelf op het eerste honk kwam. Door een honkslag van Katie raakten alle honken bezet, welke door een opofferingsslag en een velderskeus nog twee punten zou opleveren.
Met twee honken bezet en twee uit sloeg Laura Iannelli nog een ferme klap over de linksvelder, waardoor er nog eens twee punten binnenkwamen.
Deze 8-2 voorsprong slonk in de zesde inning naar 8-4, maar in de gelijkmakende slagbeurt sloegen Larice Kloppers, Veerle van Harmelen en Eva Versloot een honkslag, waardoor er punt gescoord kon worden. Toen tenslotte Maret óók een honkslag sloeg waarop twee punten konden worden gescoord, was de score opgelopen naar 7 punten verschil, waardoor de mercy-rule in werking trad. Eindstand: 11-4
 
Katie Sutherland-Finch: 6 inn ( 9-1-5-6 )
 
Eva Versloot: 1 uit 1 (1.000, 1 R)
Maret Stuij: 2 uit 4 (0.500, 3B, 3 RBI, 1 R)
Katie Sutherland-Finch: 2 uit 4 (0.500, 2 R)
Laura Iannelli: 1 uit 2 (0.500, 3B, 2 RBI)


Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief