Dames weten één keer te winnen van koploper

42877326271_8e809d582c_m.jpg
De dames zijn nu halverwege de competitie en bezetten de achtste positie in het klassement. Door de goede resultaten van de afgelopen weken, zijn zij nog wel in het spoor van de teams in het "linkerrijtje". Aanstaande zaterdag zullen ze het voor de tweede keer dit seizoen opnemen tegen UVV. Ditmaal thuis om 14:00u. De heenwedstrijden eind april gingen tweemaal verloren, waaronder een in de tie-break. Het team is sindsdien enorm gegroeid en zal een hoop vertrouwen hebben geput uit de wedstrijden tegen Twins van afgelopen weekend.
 
De eerste wedstrijd begonnen de pitchers aan beide kanten ijzersterk. Voor Neptunus stond Sophie de Vos te gooien en zij wist de dames van de Twins twee inningen lang ver van een punt te houden. In de derde inning leek er ook lang geen vuiltje aan de lucht, maar twee ferme klappen, met twee uit, leverden evenzoveel punten op.
In de vierde inning kwam Neptunus voor het eerst door op het werpen van de Engels international, Carling Hare. Openingsslagvrouw Rosanne van der Elst sloeg een driehonkslag en werd binnen geslagen door Anouk van den Heuvel, die zelf uit ging op het eerste honk.
De koplopers pakten direct het initiatief terug door in hun vijfde slagbeurt twee punten te scoren op vier hits. In de gelijkmakende slagbeurt hadden de gasten hun pitcher gewisseld en die begon nog goed met een strikeout op Veerle van Harmelen. Laura Iannelli (vier wijd) en Maret Stuij (honkslag) bereikten vervolgens de honken en wisten op enkele wilde worpen zelfs de thuisplaat te bereiken, waardoor er weer een verschil was van slechts één punt.
Door solide veldspel scoorden de Twins geen punt in de zesde inning, waarna een sensationele slagbeurt van Neptunus volgde.
Carling Hare was weer teruggekeerd op de pitcherplaat en stond een vrije loop toe aan Anouk, die vervolgens vervangen werd door pinchrunner Merel van Harmelen. Zij bereikte het tweede honk door een opofferingsstootslag van Larice Kloppers. Door vier wijd voor Mandy Duk en een geraakt werpster voor Veerle van Harmelen stroomden de honken vol. Merel kon vervolgens de gelijkmaker scoren op een wilde worp, waarna Laura met vier wijd opnieuw de honken volledig bezet maakte. Maret sloeg vervolgens een honkslag, waarop Mandy kon scoren en de voorsprong een feit was. Hierna ging Katie Sutherland-Finch uit door een binnenhoog, maar kreeg Judith Buschman een vier wijd, waardoor er opnieuw een punt binnen kwam.
Nog steeds waren alle honken bezet en kwam Rosanne aan slag. Zij sloeg een korte bal naar de korte stop, die, in een uiterste poging de bal op het eerste honk te krijgen, de bal erlangs gooide. Dat leverde nog eens drie punten op, waardoor de voorsprong was opgelopen tot 9-4! De Oosterhoutsters hadden nog een slagbeurt om daar wat aan te doen, maar Sophie gooide de wedstrijd vakkundig uit, waardoor de overwinning binnen was. Eindstand 9-4.
 
Sophie de Vos: 7 inn ( 1-5-10-0 )
 
Maret Stuij: 2 uit 3 (0.667, 1 RBI, 2 R)
Rosanne van der Elst: 2 uit 4 (0.500, 3B, 3 RBI, 1 R)
Anouk van den Heuvel: 1 uit 2 (0.500)
 
In de tweede wedstrijd speelde zich een waar pitcherduel af. Katie Sutherland-Finch maakte een sterke indruk, maar bij de tegenpartij stond oud-Neptuniaan Sheila van der Tang óók haar mannetje.
In de derde inning kwam Neptunus nog op voorsprong door een honkslag van Larice Kloppers met alle honken bezet. Daardoor kon Judith Buschman, die zelf met een stootslag op het honk was gekomen, scoren. 
Maar in de 4e en de 6e inning wisten de Twins beide keren een punt te scoren.
Tot het einde bleef het spannend, maar veranderde er onder toeziend oog van meer dan 100 toeschouwers, niets meer op het scorebord. Eindstand 1-2
 
Katie Sutherland-Finch: 7 inn ( 12-1-6-3 )
 
Katie Sutherland-Finch: 2 uit 3 (0.667)
Larice Kloppers: 1 uit 3 (0.333, 1 RBI)
Maret Stuij: 1 uit 3 (0.333)
 

 foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief