Curaçao Neptunus sleept tweemaal winst uit het vuur na moeizame serie.

foto-Rob-Jelsma.jpg

In de derde wedstrijd van het drieluik tegen Hoofddorp Pioniers is Curaçao Neptunus tegen hun tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. De Rotterdamse honkballers verloren met 8-3.

De wedstrijd begon nog goed voor de Rotterdamse formatie. In de tweede inning sloeg de ploeg van Ronald Jaarsma drie punten bij elkaar door een homerun van Greg Muiler. Pioniers kwam echter sterk terug door zowel in hun derde als als vijfde slagbeurt vier punten te vergaren.

Neptunus had het hele weekend al moeite met de Hoofddorpers. Donderdag won de koploper in de hoofdklasse de eerste uitwedstrijd met 1-2 in extra innings en zaterdag won het thuis met maar één punt verschil (6-5).

Recaps

Donderdag 14 juni Hoofddorp Pioniers – Curaçao Neptunus 1-2

Als vers Europees kampioen had Curaçao Neptunus 10 slagbeurten nodig om de overwinning zeker te stellen. Pioniers werper Lars Huijer gooide negen solide innings , waarin hij slechts één punt moest toestaan op drie hits en twee vrije lopen en waarin hij zes wijd gooide. Uiteindelijk waren er extra innings nodig. Startende werper Diegomar Markwell stond het enige punt voor Hoofddorp toe.

Nadat Angelo Wicklert  bij Pioniers de heuvel had overgenomen, sloeg Neptunus toe. Dudley Leonora kreeg een vrije loop, schoof daana op naar het tweede honk na een doorgeschoten bal en stal het derde honk voordat Darryl Collins een honkslag sloeg en de Rotterdamse formatie Neptunus een minimale voorsprong bezorgde. Deze kleine marge bleek voldoende toen Loek van Mil de wedstrijd uitgooide voor de save.

Zaterdag  16 juni Curaçao Neptunus - Hoofddorp Pioniers  6-5

Pioniers nam een ​​verrassende 2-0 voorsprong in de eerste inning. Daarna halveerde Neptunus de Hoofddorpse voorsprong  om daaropvolgende in tweemaal hun voorsprong  weer uit te breiden naar drie punten in hun zesde slagbeurt.  Nadat Pioniers nog een keer scoorde en Curaçao Neptunus twee runs toevoegde aan hun score leidde Pioniers met 5-3 aan het begin van de tweede helft van de negende innng. Opnieuw bewees Neptunus dat het een zeer ervaren team is dat zich niet laat meeslepen. Pioniers aan de andere kant kon de druk niet aan, want een veldfout leidde tot een onverdiende punt en een niet gevangen bal in het rechtsveld stelde Neptunus in staat de honken vol te krijgen. Een vier wijd voor Gianison Boekhoudt en opofferingsslag van Dudley Leonora zorgde uiteindelijk voor de Rotterdamse winst.

 

De eerstkomende wedstrijd staat dinsdagavond 19 juni alweer op het programma. Dan speelt Curaçao Neptunus om 19.30 uur in het eigen Familiestadion de (inhaal) uitwedstrijd tegen Silicon Storks uit Den Haag. foto: Rob Jelsma
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief