Dames nemen 2 punten mee uit Amsterdam

IMG_3525.JPG

 

foto: Katie Sutherland-Finch sloeg een 2-run homerun

 

Zaterdag speelden de softballsters een uitwedstrijd tegen de Amsterdam Pirates en moesten hard werken om een goed resultaat te halen.

Dit terwijl de eerste wedstrijd nog voortvarend begon. Judith Buschman opende met een honkslag en daarna kwam Katie Sutherland-Finch aan slag. Zij timmerde de eerste de beste bal hoog over het hek in het midveld! Deze daverende homerun werd met luid gejuich gevierd en leek het startsein te zijn voor nog meer slaggeweld. Niets bleek echter minder waar...
Vanaf dat moment domineerde de pitching van Amsterdam en werd er in het restant van de wedstrijd geen enkele honkslag meer geslagen. In de eerste inning antwoordde Amsterdam met 4 punten op het werpen van Kirsten Fischer. Dit liep in de daaropvolgende innings langzaam op en ook Sophie de Vos kon de knuppels van de vrouwelijke Pirates niet het zwijgen opleggen. Hierdoor werd uiteindelijk de wedstrijd in de 6e inning beëindigd omdat er 7 punten verschil waren. Eindstand 9-2

Kirsten Fischer: 2 inn + 2 man ( 1-0-6-2 )
Sophie de Vos: 3 inn + 2 man ( 0-1-6-0 )

Katie Sutherland-Finch: 1 uit 3 (0.333, 1 HR, 2 RBI, 1 R)
Judith Buschman: 1 uit 3 (0.333, 1 R)

De tweede wedstrijd begon ook voortvarend. De startend werpster van de Pirates begon met tweemaal vier wijd op Judith en Katie, waarna Anouk van den Heuvel met een honkslag alle honken volzette. Lange slagbeurten van Larice Kloppers (geraakt werpster), Veerle van Harmelen (vier wijd) en Maret Stuij (vier wijd) zorgden voor 3 punten en een pitcherwissel aan Amsterdamse kant.
Die begon voortvarend met een strikeout voor Laura Iannelli, maar een honkslag van Rosanne van der Elst leverde een vierde punt op en vier wijd voor Judith zelfs het vijfde.
Deze goede start werd opnieuw direct gecounterd door de Amsterdamse slagploeg en ditmaal op het werpen van Katie. Effectieve hits zorgden voor drie punten.
In de tweede inning werden de blauw-witten geholpen door geklungel aan Amsterdamse zijde. Met twee uit kon Veerle nog door een honkslag op het honk komen, maar op de klappen van Maret en Laura maakten respectievelijk de tweede honkvrouw en de korte stop fouten, waardoor zowel Veerle als Maret konden scoren.
Deze marge van vier punten zorgde voor wat rust in de ploeg en Katie begon haar draai te vinden. In inning 2, 3 en 4 wist maar één Amsterdamse het honk te bereiken. In de derde inning wist Judith nog het achtste punt binnen te lopen na opnieuw onzorgvuldig werk in het Amsterdamse veld.
In de vijfde inning begon de dames van de Pirates hun knuppels weer te gebruiken en wisten ze, met één uit, 2 honkslagen te slaan. Door een doorgeschoten bal met drie slag stonden de honken vervolgens vol en wist de nummer 4 van de slaglijst wat haar te doen stond. Een linedrive tegen het hek in het midveld leverde een tweehonkslag en 2 punten op.
Met het tweede en derde honk bezet werd besloten om een opzettelijk 4 wijd te geven, waardoor opnieuw de honken vol stonden. Katie schakelde vervolgens gedecideerd de twee slagvrouwen daarna uit met drie slag om zo verder averij te voorkomen.
Achteraf bleek dit de laatste stuiptrekking geweest te zijn. In de zevende inning sloeg Judith een driehonkslag wat gevolgd werd met een tweehonkslag van Katie, die ook nog werd binnengeslagen door Veerle.
Met deze 10-5 voorsprong werd de tweede helft van de zevende aangevangen.
Met haar elfde strikeout van de wedstrijd schakelde Katie de eerste slagvrouw uit. Wat volgde was een honkslag en een veldfout van Maret op korte stop. Met de eerste twee honken bezet en 1 uit werd er een boogballetje het binnenveld ingeslagen, welke met een uiterste inspanning door Maret werd gevangen, die vervolgens iedereen (op eerste honkvrouw Merel van Harmelen na) verraste met een streep op het eerste honk. Daar bleek de honkloopster net te laat te zijn teruggekeerd, zodat de wedstrijd afgelopen was.
Eindstand 5-10

Katie Sutherland-Finch: 7 inn ( 11-1-7-1 )

Rosanne van der Elst: 3 uit 4 (0.750, 3B, 1 RBI)
Veerle van Harmelen: 2 uit 4 (0.500, 2 RBI, 2 R)Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief