Curaçao Neptunus prolongeert Europese titel voor eigen publiek

WhatsApp Image 2018-06-10 at 22.49.06.jpeg

In het jaar dat Neptunus-honkbal 75 jaar bestaat is de jubilaris voor de tiende keer kampioen geworden van Europa.
In het eigen Neptunus Familiestadion aan de Abraham van Stolkweg prolongeerde de Rotterdamse gastheer vanavond de clubtitel. In de finale werd de Italiaanse landskampioen ASD Rimini met 5-0 verslagen. Pitcher Orlando Yntema gooide voor Neptunus een volledige wedstrijd met maar liefst elf keer drie slag.

Shaldimar Daantji maakte er met een homerun 1-0 van. De thuisclub liep in de tweede inning uit naar 3-0. Darryl Collins zorgde met een honkslag ervoor dat Benjamin Dille en Quintin de Cuba konden scoren. Curaçao Neptunus verslapte vervolgens niet en in de vijfde inning stond er al 5-0 op het scorebord dankzij een homerun van De Cuba.

MVP Quintin de Cuba met bestuurslid Wim Bogaard

Yntema, De Cuba en De Wolf 

Na het winnen van de European Champions Cup mochten vanavond in Rotterdam twee spelers van Curaçao Neptunus een individuele prijs in ontvangst nemen. Quintin de Cuba werd na zijn homeruns in de halve finale en in de eindstrijd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler: hij kwam in Rotterdam tot vijf honkslagen (.357) in vijf wedstrijden en bracht daarmee vier punten over de thuisplaat.


Met homeruns in de halve finale en in de finale had de Curaçaose honkballer een belangrijk aandeel in de titelprolongatie van Curaçao Neptunus. Door zijn 14 2/3 puntloze innings mocht Orlando Yntema  uit handen van Neptunus-voorzitter Geoffry Kohl de prijs in ontvangst nemen voor de beste pitcher.

De prijs voor de beste slagman ging naar Thomas de Wolf (T&A San Marino). De Wolf kwam in vijf wedstrijden tot maar liefst elf honkslagen (.579), waaronder twee tweehonkslagen en twee homeruns.

Eindstand ECC 2018

  1. Curaçao Neptunus (Nederland)
  2. A.S.D. Rimini (Italië)
  3. UnipolSai Bologna (Italië)
  4. Rouen Huskies (Frankrijk)
  5. Draci Brno (Tsjechië)
  6. VOITH Heidenheim Heideköpfe (Duitsland)
  7. L&D Amsterdam (Nederland)
  8. T&A San Marino (San Marino)

 

 foto: Rob Jelsma
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief