Curaçao Neptunus in finale ECC 2018

20180609_203117_wm (Mobile).png

Voor het tweede jaar op rij heeft Curaçao Neptunus zich geplaatst voor de finale van de European Champions Cup. In eigen huis versloegen de Rotterdamse honkballers vanavond in de halve finales het Franse Rouen Huskies met 4-0. Vanavond staat de titelverdediger in de eindstrijd tegenover ASD Rimini.

Rouen Huskies verschafte zich via onder meer een knappe 8-1 overwinning op L&D Amsterdam toegang tot de halve finales. Daarmee zorgden de Franse honkballers voor een vroegtijdige uitschakeling van zowel een Nederlands als Italiaans team. De ploeg uit Rouen kreeg vanavond zelfs voor het eerst sinds 2007 de kans om zich te plaatsen voor de finale, maar titelverdediger Curaçao Neptunus maakte een einde aan het Franse sprookje.

Diegomar Markwell gooide de volledige wedstrijd.
Diegomar Markwell gooide de volledige wedstrijd.
Foto: © Jan Kruijdenberg

De Franse kampioen had drie spelers in de top 10 van het slagklassement. Maar in de halve finales legde de ervaren pitcher Diegomar Markwell de slagploeg van Rouen Huskies het zwijgen op. Met behulp van een foutloos spelend veld en tweemaal een dubbelspel werd de club uit Rouen puntloos gehouden. Markwell gooide een complete wedstrijd en stond pas in de negende inning een loper toe op het tweede honk. Daarmee gaf hij de andere pitchers van Curaçao Neptunus de mogelijkheid om morgen vers aan de start van de finale te verschijnen.

Homerun

Markwell werd ondersteund door punten in de eerste, vierde en zevende inning. Stijn van der Meer (1 uit 3) scoorde de runs in de eerste en zevende slagbeurt, terwijl Quintin de Cuba met een homerun voor twee punten in de vierde inning zorgde. De slagploeg van Curaçao Neptunus kreeg vanavond negen keer drie slag en sloeg zeven honkslagen. Die hits kwamen op naam van Gregory Muller (2 uit 3), Benjamin Dille (1 uit 2), Quintin de Cuba (1 uit 2), Gianison Boekhoudt (1 uit 3), Dwayne Kemp (1 uit 4) en Stijn van der Meer (1 uit 4).

Felicitaties na de homerun van Quintin de Cuba.
Felicitaties na de homerun van Quintin de Cuba.
Foto: © Jan Kruijdenberg

 

 

         1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
ROUEN HUSKIES   0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5 2
CURAÇAO NEPTUNUS 1 0 0 2 0 0 1 0 X 4 7 0

Pitchers Rouen Huskies
Esteban Prioul (4 2/3+1 man): 6-2-3-1
Kender Villegas (3 1/3): 3-3-4-1

Pitchers Curaçao Neptunus
Diegomar Markwell (9): 2-0-5-0

 

 honkbalsite.com / coverfoto: Jan Kruijdenberg
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief