Curaçao Neptunus bedwingt Unipolsai Bologna

WhatsApp Image 2018-06-08 at 21.14.01 (1) (Mobile).jpeg

Curaçao Neptunus en Unipolsai Bologna, de koplopers uit de respectievelijk Nederlandse en Italiaanse competitie, plaatsten zich gisteren al als eerste twee teams voor de halve finales. Daarin verscheen vandaag een verrassende tegenstander, want het Franse Rouen Huskies plaatste zich als eerste team uit poule A voor een plek bij de beste vier teams. De Franse kampioen deed dat met overwinningen op L&D Amsterdam (8-1) en VOITH Heidenheim Heideköpfe (6-2).

 

Al na twee innings had Unipolsai Bologna een 0-3 voorsprong genomen. De Arubaanse international Gilmer Lampe (1 uit 3) opende de score op een tweehonkslag van Giuseppe Mazzanti, die zelf het tweede punt scoorde. Een inning later sloeg Lampe met zijn eerste hit ook het derde punt voor Bologna binnen.

Curaçao Neptunus weigerde echter om zich gewonnen te geven. Nadat Bologna in de zesde inning de voorsprong had vergroot tot 0-4, sloeg de Nederlandse landskampioen toe. Dwayne Kemp (tweehonkslag), Gianison Boekhoudt (honkslag) en Gregory Muller (tweehonkslag) verkleinden het verschil tot 2-4, voordat Darryl Collins met een belangrijke hit de achterstand zelfs tot één punt terugbracht. Met twee man uit dwong Dwayne Kemp in de zevende inning een veldfout af, waarna de honken volstroomden door vier wijd voor Boekhoudt en Dudley Leonora. Curaçao Neptunus profiteerde optimaal, want op een hit van Quintin de Cuba liepen twee punten binnen en kreeg de Rotterdamse ploeg voor het eerst dit duel de leiding in handen.

Bologna moest zodoende lijdzaam toezien hoe de Rotterdamse ploeg er met de winst vandaar ging. In de laatste twee innings gooide Brendan Schoemaker met twee strikeouts de deur in het slot en loodste hij de titelverdediger ongeslagen de halve finales in. Daarin neemt Curaçao Neptunus  op tegen Rouen Huskies. 

 tekst: Honkbalsite / foto: Rob Jelsma
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief