Curaçao Neptunus wint ook van Draci Brno

_Z9I0029 (Mobile).jpg

In de laatste wedstrijd van de tweede speeldag bleef ook Curaçao Neptunus ongeslagen. Daarmee hebben Neptunus en Bologna, de twee finalisten van vorig jaar, zich als eerste twee ploegen geplaatst voor de halve finales. Morgenavond spelen zij om 19.30 uur tegen elkaar voor de poulewinst.

Pas in de vijfde inning sloeg Gianison Boekhoudt de eerste honkslag voor zijn ploeg. Die was wel meteen een punt waard, want de Arubaanse catcher joeg de allereerste pitch van de slagbeurt over de omheining: 0-1. Dudley Leonora en Shaldimar Daantji volgden met hits om even later de voorsprong te vergroten tot 0-3.

Draci Brno antwoordde nog wel met twee runs in de zesde inning, na onder meer tweehonkslagen van Martin Schneider en Dondrei Hubbard. Maar Curaçao Neptunus gaf de wedstrijd niet meer uit handen. Vooral dankzij de Rotterdamse bullpen. Pitchers Brendan Schoemaker, Berry van Driel en Loek van Mil stonden in de laatste vier inings geen enkele honkslag meer toe. Met de tweede homerun van de wedstrijd bepaalde Dwayne Kemp in de achtste inning de eindstand op 2-7. De international nam bij zijn rondje over de honken zowel Stijn van der Meer (veldfout) als pinch-hitter Ruendrick Piternella (honkslag) mee over de thuisplaat.

Halve finales

Terwijl morgen vier teams in poule A, waaronder L&D Amsterdam, strijden om twee plaatsen in de halve finales, kunnen Curaçao Neptunus en Unipolsai Bologna zich nu al opmaken voor de halve eindstrijd. De twee teams verzekerden zich vandaag met hun tweede overwinning van een plaats bij de beste vier teams. Morgenavond sluiten zij hun voorronde om 19.30 uur met een onderlinge wedstrijd af.

Tegen de tijd dat zij het veld betreden, weten ze al wie hun tegenstanders gaan worden in de halve finales. L&D Amsterdam speelt om 15.00 uur in Rotterdam zijn sleutelwedstrijd tegen ASD Rimini. De Amsterdammers hebben een overwinning op de Italiaanse landskampioen nodig om zich te plaatsen voor de halve finales. Eerder op de dag spelen Rouen Huskies en Heidenheim Heideköpfe eveneens voor een plaats in de halve finales.

         1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
CURAÇAO NEPTUNUS 0 0 0 0 3 1 0 3 0 7 7 0
DRACI BRNO    0 0 0 0 0 2 0 0 0 2 6 2

Pitchers Curaçao Neptunus
Elton Koeiman (5 1/3+1 man): 3-1-6-0
Brendan Schoemaker (1 1/3): 3-2-0-0
Berry van Driel (1 1/3): 0-1-0-0
Loek van Mil (1): 0-1-0-0

Pitchers Draci Brno
Radim Chroust (5): 2-1-3-1
John Hussey (2+1 man): 0-0-2-1
Petr Minarik (1): 1-0-2-0
Ondrei Furko (1): 0-0-0-0

 

 www.honkbalsite.com
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief