Tridents slaat gat met de directe concurrentie na dubbele winst

WhatsApp Image 2018-06-04 at 13.11.15.jpeg

Ondanks de moessonachtige regenbuien van de afgelopen week lag het hoofdveld er afgelopen zaterdag behoorlijk bij en kon er gewoon gespeeld worden. Dank gaat daarbij vooral uit naar Geert Roukens die de nodige inspanning heeft geleverd om het veld speelklaar te krijgen.

Zaterdag 02-06-2018 Tridents – Sparks: 5-3

Starter Stefan Iannelli moest, in de 1e inning, na een snelle eerste nul enkele hits incasseren waardoor de 0-1 voor Sparks op het bord stond. Eenmaal in zijn ritme kwam hij tot aan de vijfde inning niet meer in de problemen. Offensief kreeg Tridents ondertussen de nodige mensen op de honken maar gaf door slordig honklopen een aantal nullen weg. In de 5e inning leidde een ‘base and balls’ het tweede punt van Sparks in. Die achterstand werd volledig weggewerkt door een goede vijfde inning van Tridents waar hits van Mick Vos, Angelo Jacobus en Kaj Burema, de nodige walks en errors aan Sparks zijde, een 4-2 voorsprong opleverde die de rest van de wedstrijd niet meer uit handen werd gegeven. Henk van Heijningen en Brendan Schoemaker gooiden de deur vanaf de 6e inning degelijk op slot.

Zondag 03-06-2018  Sparks – Tridents: 6-9

Ook voor Mike van de Berg, die zondag startte, was het even zoeken. Enkele walks, een wild pitch en triple van Sparks in de 1e inning leverde een 2-0 achterstand op. Gelukkig was Tridents aan slag zondag een stuk scherper en werd de achterstand in de 2e inning omgezet in een 2-3 voorsprong, mede dankzij doubles van Fakir Boekhoudt en Den Seelbach. Met de kop van de Sparks slagploeg aan de plaat in de 3e inning moesten er wederom de nodige hits geïncasseerd worden wat opnieuw leidde tot een achterstand: 4-3. Hierna kwam Mike echter nooit meer in de problemen, mede door goed veldwerk van zijn infield. De voorsprong werd in de 5e definitief teruggepakt 4-5 en uit gebouwd in de 8e en 9e. Raphael Blom nam het werpen in de 8e en 9e inning over, enkel door nonchalance in het veld wist Sparks nog twee punten te scoren in de 9e maar verder gooide Raphael de wedstrijd solide uit.

 

Komende vrijdag 8 juni gaan we op bezoek bij competitieleider Kinheim, maandag 11 juni spelen wij de thuiswedstrijd, aanvang 19.30u (Dit i.v.m. de organisatie van het EC op het terrein van Neptunus)

 

 foto: werper Raphael Blom #28tekst: Mike Spijkerman
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief