Silicon Storks geen partij in serie tegen regerend landskampioen

Dwayne Kemp veilig op het derde honk.jpg

De derde wedstrijd van de serie tussen Curaçao Neptunus en Silicon Storks in Den Haag vond zaterdag 2 juni geen doorgang. Het had in de voorgaande nacht en ochtend geregend, waardoor het veld onbespeelbaar was geworden. In de aanloop naar de geplande aanvangstijd was er ook sprake van lichte regenval Pogingen om  het veld weer speelklaar te maken mislukte wat resulteerde uiteindelijk in de afgelasting van het duel. Dit vind nu plaats op dinsdag 19 juni. De wedstrijd wordt dan gespeeld in het Neptunus Familiestadion, omdat er geen lichtinstallatie is op het complex van Storks.

Recaps

31 mei: Curacao Neptunus 13 – 4  Silicon Storks

Curaçao Neptunus stond halverwege de vierde inning achter, maar boekte uiteindelijk een comfortabele 13-4 winst tegen Silicon Storks in de eerste wedstrijd van de serie van drie. De Rotterdammers  stonden met 1-0 voor, maar Storks kwam tot een rally van vier punten in de eerste helft van de vierde inning. Neptunus antwoordde met zes eigen punten in de tweede helft van dezelfde inning. De thuisploeg voegde daarna nog eens zes punten toe in de volgende vier slagbeurten om overtuigend te winnen. Neptunus kwam tot 11 honkslagen, waaronder vier van Dwayne Kemp, die drie punten binnensloeg en eenmaal scoorde.

1 juni: Curaçao Neptunus 17-3 Silicon Storks

Curaçao Neptunus boekte een ruime 17-3 winst in 6½ innings tegen Silicon Storks op een regenachtige vrijdagavond in de tweede wedstrijd de series. Aanvankelijk stond Neptunus  opnieuw achter, want Storks scoorde tweemaal in de eerste helft van de eerste inning. Echter, de pleog van Ronald Jaarsma had twee grote innings met heel veel slaggeweld: De Rotterdamse formatie scoorde zevenmaal in de eerste en negenmaal in de zesde slagbeurt. Neptunus kwam tot 15 honkslagen, waaronder vier van Dwayne Kemp, dit was een evenaring van het aantal honkslagen van zijn kant uit de eerste wedstrijd van donderdagavond.  Diegomar Markwell startte voor Neptunus, stond drie honkslagen toe in vijf Haagse slagbeurten en werd de eerste werper dit seizoen met zes overwinningen.

Komende week staan er voor Curaçao Neptunus geen hoofdklasse wedstrijden op het programma  in verband met Europacup verplichtingen.foto: Erwin Nefs
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief