Dames pakken de volle buit

unnamed (2).png

Afgelopen zaterdag hebben de dames twee overwinningen gepakt op de Birds. De rode lantaarndraagsters van de Silver League kwamen op bezoek in Rotterdam en konden tegen een dominant Neptunus weinig uitrichten.

 
De eerste wedstrijd startte Sophie de Vos op de pitcherplaat en mede door een goed spelend veld wist zij in de eerste 5 inningen geen punt tegen te krijgen. Zelf scoorden de dames al in de eerste inning meteen 3 punten. Judith Buschman kon scoren op een honkslag van Larice Kloppers, die later ook scoorde op een velderskeus. Tussendoor had Anouk van den Heuvel ook een punt kunnen maken, doordat zij een sacrifice fly van Mandy Duk verzilverde.
In de tweede inning kwam daar nog een vierde punt bij van Nazira Charles, die scoorde op een honkslag van Katie Sutherland-Finch. Deze 4-0 stand bleef staan tot de zesde inning, waarin de Birds iets terug deden door een keer te scoren. Dit werd in de gelijkmakende slagbeurt beantwoord met een punt van Maret Stuij.
In de zevende inning probeerden de Birds nog hun laatste strohalm te pakken en ze kwamen goed door met drie honkslagen, waar zij tweemaal op scoorden. Na een fout op het derde honk stond het gelijkmakende punt op het eerste honk en kwam (met twee uit) Katie Sutherland-Finch op de plaat, die de sterk gooiende Sophie de Vos afloste. Katie gooide meteen drie slag, waarmee de wedstrijd eindigde. Eindstand 5-3
 
Sophie de Vos: 6 2/3 inn ( 3-1-7-2 )
Katie Sutherland-Finch: 1/3 inn ( 1-0-0-0 )
 
Merel van Harmelen: 1 uit 1 (1.000)
Anouk van den Heuvel: 2 uit 3 (0.666, 1 R)
Maret Stuij: 1 uit 2 (0.500, 1 R)
 
De tweede wedstrijd mocht Katie Sutherland-Finch starten. Net als vorige week liet zij zien dat ze kan domineren vanaf de werpersplaat. Met liefst 11 strikeouts in 5 inningen gaf zij, bij haar debuut voor het thuispubliek, haar visitekaartje af.
Zelf kwam Neptunus in de eerste inning op voorsprong doordat Veerle van Harmelen met twee uit een honkslag sloeg, waarop Judith Buschman kon scoren. In de derde inning kwamen daar drie punten bij door een tweehonkslag van Katie, een honkslag van Anouk, een RBI-honkslag van Veerle en een twee RBI-honkslag van Maret.
In de vierde inning werd de score uitgebreid naar negen gescoorde punten, door onder andere een driehonkslag van Katie.
Nadat in de vijfde inning de openingsslagvrouw van de Birds nog met een stootslag op het honk kwam, volgden daarna tweemaal drie slag en een actie 5 naar 3, waardoor de mercy-rule in werking trad. Eindstand: 9-2
 
Katie Sutherland-Finch: 5 inn ( 11-1-2-0 )
 
Katie Sutherland-Finch: 2 uit 2 (1.000, 2B, 3B, 1 RBI, 1 R)
Veerle van Harmelen: 2 uit 2 (1.000, 2 RBI, 1 R)
Judith Buschman: 2 uit 3 (0.667, 2 R)
Anouk van den Heuvel: 1 uit 2 (0.500, 2 R)


tekst: Van onze Correspondent
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief