Curaçao Neptunus herstelt zich van verlies met driemaal winst tegen Quick  

Daryl Collins save op twee met Wesley Bernardus Foto Jan Kruijdenberg (Mobile).JPG

foto: Darryl Collins save op twee met Wesley Bernardus 

Na het verlies thuis vorige week tegen De Glaskoning was het weer prettig om vol overtuiging verder voor de winst te gaan: Met drie keer winst dat  lukte ook tegen nieuwkomer Quick uit Amersfoort. Het venijn zat zoals het spreekwoord luidt weer in de staart want in de laatste wedstrijd in Amersfoort op zondag 27 mei duurde het tot aan de vijfde inning voordat de eerste score op kon worden aangeduid op het bord.  Uiteindelijk werd het 1-9 voor het team van hoofdcoach Ronald Jaarsma.

sleutel

De sleutel inning in dit geheel was de vijfde: In deze slagbeurt van Neptunus kwamen respectievelijk Quintin de Cuba, Gregory Muller, Darryl Collins, Jochem Koedijk en Stijn van der Meer over de thuisplaat.

Een slagbeurt later deed Quick Amersfoort nog wat terug door het enige punt in deze wedstrijd te scoren. Toch stelde de regerend kampioen een inning later weer orde op zake toen maar liefst viermaal gescoord werd.( waarbij Koedijk, Van der Meer en Dille voor hun tweede punt van de wedstrijd zorgde. Het vierde punt kwam van Gianison Boekhoudt). Daarmee werd de basis gelegd voor de eindstand van 1-9.

revue

Het was trouwens een middag waar in heel veel Neptunus pitchers de revue passeerde: Startend werper Jiorgeny Casimiri werd al in de tweede inning vervangen door routinier Berry van Driel, die op zijn beurt een inning later weer werd afgelost door Taylor Clemensia. In de vijfde inning was het Elton Koeiman die in relieve verder ging. In de achtste inning was de Jappaner Riki Saito die voor de tweede maal deze serie in actie kwam. Loek van Mil deed een inning later de deur op slot voor de gastheren. Clemensia kreeg de win op zijn naam.

RECAPS:

24 mei : Cityside Apartments Quick Amersfoort 1 - Curaçao Neptunus 7

Cityside Apartments was geen partij voor Curaçao Neptunus. Diegomar Markwell domineerde de slagploeg van Quick. Die van Neptunus deed dat wel gedurende een aantal slagbeurten  en dat genoeg was voor een gemakkelijke overwinning.

Driemaal was er sprake van 2 run-innings (eerste, vierde en zevende) en een met een run. Dit gaf de Rotterdamse ploeg een 7-0 voorsprong. Alles wat Quick terug kon doen was scoren een punt in hun derde slagbeurt. Markwell bleef zeven innings op de heuvel en streek met de overwinning Japanse import Riki Saito gooide de laatste twee. Benjamin Dille was de beste slagman voor Curaçao Neptunus met drie honkslagen in 5 slagbeurten.

26 mei: Curaçao Neptunus -  Cityside Apartments Quick Amersfoort  (13-1)

Voor de tweede wedstrijd op rij was Cityside Apartments Quick Amersfoort geen match voor Curaçao Neptunus die zaterdag maar zeven innings nodig had om de overwinning binnen te halen.

Twee 2-run innings en drie 3-run innings leidden tot een 13-1 overwinning.

Orlando Yntema ging met routine door zes innings.  Beste slagman voor Curaçao Neptunus was DH Ruendrick Piternella, die 2 uit 2 sloeg met een triple en één RBI.foto: Jan Kruijdenberg
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief