Curaçao Neptunus nog steeds bovenaan na derde competitieronde

_Z9I8828 (Mobile).jpg

De derde gewonnen wedstrijd vanmiddag in de serie tegen het Haarlemse DSS stond voor Neptunus Curaçao in het teken van de 500ste wedstrijd in de hoofdklasse van de Belgische binnenvelder Benjamin Dille. De jubilaris had bovendien een bijdrage aan deze laatste (8-4) zege door ploeggenoot Van der Meer binnen te brengen. Curaçao Neptunus heeft na drie rondes nog steeds de volle winst in handen.

Elton Koeiman was de startend werper voor de Rotterdammers en aan de kant van DSS was dat ace Tom Stuifbergen. De strijd ging lang gelijk op. In de tweede Rotterdamse slagbeurt sloeg Shaldimar Daantji een homerun, ook Quintin kwam daarop binnen. Een inning later kwam Gianison Boekhoudt binnen op een wilde worp. Hiermee kwam de 0-3 op het scorebord. Maar in de vijfde slagbeurt van DSS kwamen de Haarlemmers weer op gelijke hoogte. Sander Paap sloeg zowel Omar Williams als Tommy van der Sanden over de thuisplaat met een tweehonkslag. Paap kwam iets later ook binnen en bracht hiermee de stand weer in evenwicht.

Tot aan de achtste inning bleef dit ook de stand. Toen waren het respectievelijk Daantji en De Cuba over de thuisplaat kwamen op een honkslag van Jochem Koedijk. Diezelfde Koedijk zorgde samen met Gregory Muller voor de 3-7 op een driehonkslag van Stijn van der Meer. De uitloop naar 3-8 kwam nog toen jubilaris Dille zijn ploeggenoot Van  der Meer binnenbracht met een honkslag.

Hierna was het gedaan met de Rotterdamse productie. DSS verkleinde in de negende inning nog de achterstand met een punt toen Denzel Richardson binnenkwam op het werpen van closer Loek van Mil. Hij had hiermee reliever Jiorgeny Casimiri vervangen. Diezelfde Casimiri werd de winnend werper.

500e hit

Curaçao Neptunus bleef donderdag ongeslagen door een relatief gemakkelijke overwinning in Haarlem te pakken. Twee succesvolle slagbeurten van de Rotterdammers betekende het verschil.

Shaldimar Daantji opende de tweede inning met een driehonkslag in het rechtsveld en scoorde daarna op  een honkslag van Gregory Muller. Met Muller en Koedijk in scoringspositie zorgde Benjamin Dille met een honkslag naar het buitenveld dat beide spelers binnenkwamen. Dille scoorde helemaal vanaf het eerste honk op Dwayne Kemps tweehonkslag naar het linksveld en Kemp op Dudley Leonora’s tweehonkslag nadat hij het derde honk had gestolen. DSS op haar beurt scoorde twee runs in de tweede, een in de vijfde en twee in de achtste, maar het was niet genoeg om het Neptunus moeilijk te maken.

Met  de honken vol in de negende inning kwam Benjamin Dille op de honken dankzij een velderskeus-fout waarmee Quentin de Cuba kon scoren. Een schijn van Kevin Nieveld stond Jochem Koedijk toe om het tweede punt van die inning te scoren. Een 6-3 groundout van Dwayne Kemp en een honkslag langs de linker veldlijn van Dudley Leonora reed in nog twee runs voor Neptunus.

Diegomar Markwell gooide zeven innings. Beste slagman voor Curaçao Neptunus was Dwayne Kemp, die 4 uit 6 sloeg met  een double en twee binnengeslagen punten. Bovendien sloeg hij in deze wedstrijd zijn 500ste hit in zijn hoofdklasse carrière.

Boekhoudt beste slagman

Zaterdag behaalden de Rotterdammers nog een (makkelijke) op DSS. Een gestage overwinning want Neptunus scoorde een punt in de eerste, vierde en achtste inning, twee in de vijfde en vier in de zevende inning.

Orlando Yntema gooide zeven innings waarin hij tien keer drie slag gooide. De grote inning voor Neptunus kwam in de zevende toen Gianison Boekhoudt een tweehonkslag sloeg in het linksveld met de honken vol en bracht daar drie mensen mee binnen. Nog een tweehonkslag van Darryl Collins zorgde voor het vierde punt. Japanse importwerper Riki Saito gooide de laatste innings. De overwinning ging naar Orlando Yntema. Beste slagman voor Curaçao Neptunus was Gianison Boekhoudt, hij sloeg 2 uit 3 een tweehonkslag en vier binnengeslagen punten.

De komende serie tegen De Glaskoning Twins uit  Oosterhout begint komende donderdag 17 mei om 19.30 uur met een thuiswedstrijd in het Neptunus Familiestadion gevolgd door een uitwedstrijd in Oosterhout op zaterdag 19 mei. De serie wordt gecompleteerd op zondag 20 mei met een thuiswedstrijd. foto: Rob Jelsma
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief