Dames ontvangen dreun, maar slaan keihard terug

_DSC1269 (Mobile).JPG

Afgelopen zaterdag was de huidige kampioen van de Silver League, Hoofddorp Pioniers, te gast op de Abraham van Stolkweg. Nadat de Pioniers de week ervoor de Birds te kijk hadden gezet met twee grote overwinningen (17-7 en 17-1) hadden de Neptunianen gewaarschuwd moeten zijn, maar ook zij kregen te maken met het slaggeweld uit Hoofddorp.
Nadat de eerste inning van beide kanten scoreloos bleef, sloegen de gasten ongenadig hard toe in de 2e inning. Na elf honkslagen en twee pitcherwissels werd de derde nul pas gemaakt bij een 0-12 achterstand. Deze liep in de derde inning op naar 0-20, waarna twee Rotterdamse punten zorgden voor een zichtbaar beter resultaat. Eindstand 2-20

Kirsten Fischer: 1 2/3 inn + 4 vrouw ( 0-2-13-1 )
Larice Kloppers: 1/3 inn ( 0-3-0-0 )
Merel van Harmelen: 7 vrouw ( 0-2-5-0 )
Anouk van den Heuvel: 1 inn ( 2-1-2-0 )

Maret Stuij: 1 uit 1 (1.000, 1 R)
Mandy Duk: 1 uit 2 (0.500, 1 RBI)
Laura Iannelli: 1 uit 2 (0.500)

De tweede wedstrijd liet een heel ander beeld zien en onder aanvoering van werpster Sophie de Vos werd de slagmachine van de Pioniers aan banden gelegd. In de derde inning moest ze een punt toestaan, wat in de gelijkmakende slagbeurt werd beantwoord met een tweehonkslag van Larice Kloppers waarop Kirsten Fischer de gelijkmaker kon aantekenen. In de vierde inning kwamen daar zelfs twee punten bij toen Anouk van den Heuvel en Mandy Duk (beiden 4 wijd) konden scoren door respectievelijk Laura Iannelli (SF8) en Sophie de Vos (honkslag).
Deze 3-1 voorsprong kwam even in gevaar toen neo-international Flanegin van Pioniers een driehonkslag sloeg en Felix daarmee over de thuisplaat bracht. Maar in haar poging om óók de thuisplaat te bereiken, faalde zij en bleef er een voorsprong staan voor Neptunus.
Deze werd zelfs met twee punten uitgebreid toen in de gelijkmakende vijfde inning een veldfout werd gemaakt door de derde honkvrouw van Pioniers en er twee honkloopsters (Larice Kloppers en Rosanne van der Elst) over de thuisplaat liepen.
In de zesde inning scoorde pinchrunner Veerle van Harmelen nog het zesde punt, waarna Sophie de Vos in de zevende inning met een strikeout de eerste nul maakte en de wedstrijd werd afgesloten met een dubbelspel door een vangbal van Anouk van den Heuvel, die de bal daarna ook eerder op het eerste honk kreeg dan de honkloopster die daar stond. Eindstand 6-2

Sophie de Vos: 7 inn ( 1-1-8-0 )

Sophie de Vos: 3 uit 3 (1.000, 1 RBI)
Rosanne van der Elst: 2 uit 3 (0.667, 1 R)
Kirsten Fischer: 1 uit 2 (0.500, 1 R)Veerle van Harmelen (3) scoort een punt voor Neptu
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief